Kopsavilkums

Ziņas un rezultāti arī šeit: .

Baltijas karatē čempionāts

26. februārī Lietuvas pilsētā Panevēžā norisinājās „XXIII Baltic Shotokan Karate Championship”. Tajā piedalījās vairāk kā 300 karatisti no 28 Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas un Polijas karatē organizācijām. Turnīrs notika „CIDO” arēnā, uz 6 tatami, dažādās vecuma kategorijās KATA (kompleksi) un KUMITE (divcīņa) disciplīnās.

Grūtā konkurentu cīņā komandu kopvērtējumā „LFSKA” komanda izcīnīja augsto 4. vietu, tikai 0,5 punktus atpaliekot no kluba „Samurajus” no Kaunas, kuriem kopvērtējumā 3. vieta. Lielāko ieguldījumu mūsu komandas kopējā rezultātā deva godalgoto vietu ieguvēji: Ēriks Medņikovs – 1. vieta Kata un Kumite, Renāte Zimova – 1. vieta Kata, Marta Teicāne – 1. vieta Kata, Mihails Sazonovs un Ņikita Šumins – 2. vietas Kata, Dmitrijs Zvonkovs – 2. vieta Kumite, Aleksandrai Petrovskai un Danielam Feldmanim – 3. vietas Kata, Vinsentam Sivačovam un Danielam Feldmanim – 3. vietas Kumite, arī komandu kumite „LFSKA” komandai (Ē. Medņikovs, V. Sivačovs, D. Feldmanis un E. Juršens) izcīnīta 2. vieta. Papildus punktus kopvērtējumā komandai deva arī Veronika Bogdanova un Dmitrijs Zvonkovs, izcīnot 4. vietas savās kategorijās.

Lielu pateicību no čempionāta organizatoru puses izpelnījās Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” arbitri Valērijs Kukjans, Vitālijs Goršečņikovs un Dmitrijs Petkēvičs - par kvalificētu un objektīvu arbitru darba nodrošināšanu turnīrā.

Čempionāta noslēguma sanāksmē Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” prezidents Andrejs Komars ar karatē federāciju un klubu pārstāvjiem apsprieda svarīgus tālākās sadarbības attīstības jautājumus.

Visi stiprākie kaimiņu valstu karatisti jau drīz pulcēsies Daugavpilī, lai piedalītos Starptautiskajā Karatē turnīrā „Daugavpils Fortress”, kas notiks šī gada 4. jūnijā, Daugavpils pilsētas 742. gadadienas svinību programmas ietvaros, un veltīts karatē pastāvēšanas Daugavpilī 38. gadadienai.

Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem karatistiem un viņu ģimenēm, kā arī partneriem, par atbalstu un mērķtiecību!

Rezultāti

Fotoalbūms

Video



2016. gada apkopojums

Decembra nogalē Daugavpils Krievu vidusskolā - licejā notika pasākums, kas veltīts Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” svarīgāko notikumu apkopojumam par 2016. gadu.

Pasākums sākās ar īpašu svētku karatē nodarbību, ko vadīja Akadēmijas „LFSKA” prezidents Andrejs Komars (6. dans), un fotosesiju, tajā piedalījās karatē audzēkņi un meistari no visām Akadēmijas „LFSKA” nodaļām un grupām.

Apkopojot gada notikumus, tika uzsvērts, ka 2016. gadā svinam Daugavpils karatē 37. gadadienu, līdz ar to vairākums no Akadēmijas pasākumiem tika veltīti šim notikumam.

Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” 2016. gadā organizēja Daugavpilī divus Starptautiskus Karatē turnīrus: „Daugavpils Fortress”, kur mūsu Akadēmijas karatisti izcīnīja 6 pirmās vietas, 10 otrās vietas un 1 trešo vietu, kā arī izcīnīta trešā vieta cīņā par galveno balvu „Grand Prix Daugavpils Fortress” un turnīru „Baltic Funakoshi Cup”, kur mūsu karatistiem izcīnītas 1 pirmā vieta, 4 otrās vietas un 6 trešās vietas. Tāpat arī tika atzīmēti Akadēmijas sportistu veiksmīgi starti dažāda līmeņa Latvijas un citu valstu rīkotajos turnīros, veiksmīga sadarbība ar Latvijas un Starptautiskām karatē organizācijām, Akadēmijas sabiedriskās un informatīvās sfēras veicināšana un daudzi citi notikumi.

Pasākumā pirmo reizi tika paziņots 2016. – 2017. gada sezonas Akadēmijas sportistu reitings, kur līderis uz šo brīdi ir Aleksandra Petrovska.

Pēc tam svinīgi tika pasniegti audzēkņu sertifikāti jaunajiem karatistiem, kas gada nogalē veiksmīgi nokārtoja KYU (audzēkņu līmeņi karatē) eksāmenus, kuriem Akadēmijā „LFSKA” ir piešķirta arī starptautiska akreditācija.

Ar piemiņas kausiem tika apbalvoti Vitālijs Goršečņikovs un Ēriks Medņikovs - par spēju veiksmīgi apvienot progresu karatē ar panākumiem citās sabiedriskās aktivitātēs.

Pasākuma noslēgumā Andrejs Komars pastāstīja par galvenajiem karatē attīstības etapiem un mūsu karatistu panākumiem 37 gadu ilgajā Daugavpils karatē vēsturē, kā arī atzīmēja, ka mūsdienu karatē, kas balstās uz tradicionālām austrumu cīņas vērtībām, attīsta un nostiprina audzēkņos stipru un mērķtiecīgu raksturu, harmoniski attīsta fiziski un tuvina austrumu kultūras un filozofijas noslēpumainajai pasaulei, ir kļuvis ne tikai par spilgtu un populāru sporta veidu, bet arī par interesantu un aizraujošu nodarbošanos dažāda vecuma cilvēkiem.

Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” pateicas visiem partneriem un sponsoriem par sadarbību un visus sveic ar Jauno 2017. gadu!

Fotoalbūms




Baltic Funakoshi Cup 2016

Daugavpils BJSS sporta kompleksā norisinājās Starptautiskais bērnu – jauniešu Karatē turnīrs „Baltic Funakoshi Cup - 2016”, kas šogad veltīts turnīra 20 gadu jubilejai mūsu pilsētā un Daugavpils karatē pastāvēšanas 37. gadadienai.

Sacensībās, ko organizēja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domes Sporta un Jaunatnes departamentu, piedalījās ap 200 jaunie karatisti.

Jaunie karatisti baltos kimono cīnījās savās vecuma grupās par godalgām trijās disciplīnās: KATA (kompleksi), KUMITE (cīņas) un OPEN - KUMITE. Kopumā tika sadalīti 40 medaļu komplekti un 12 Kausi „Baltic Funakoshi Cup”, kuri tika pasniegti labākajiem karatistiem, kas savās vecuma grupās KATA un KUMITE disciplīnās kopsummā uzrādīja visaugstāko rezultātu.   Daugavpili pārstāvēja mūsu Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) karatisti, kas sīvā konkurencē izcīnīja 1 pirmo vietu (Aleksandra Petrovska), 4 otrās vietas (Edvards Juršens, Margarita Šuļina, Aleksandra Petrovska un Laura Aleksejeva) un 6 trešās vietas (Ivars Punculis, Vladislavs Kaveckis, Vilnis Kokins un Veronika Bogdanova (trījās disciplīnās)).

Svinīgā gaisotnē ar medaļām un kausiem tika apbalvoti turnīra godalgoto vietu ieguvēji, visu komandu oficiālajiem pārstāvjiem, kā arī turnīra arbitriem, tika pasniegtas piemiņas dāvanas.

Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem Akadēmijas karatistiem, kā arī Daugavpils pilsētas domes Sporta un Jaunatnes departamentam par lielisku darbu un sniegto atbalstu!

Rezultāti

Fotoalbūms





Jauns Karatē Meistars

Sanktpēterburgā notika zinātniski – prakstisks karatē seminārs un karatē meistaru līmeņu (danu) eksāmens, ko vadīja mūsdienu karatē patriarhs Kennets Funakoši (10. dans, ASV).

Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” audzēknis Ēriks Medņikovs, veiksmīgi un cienīgi pārvarot visus eksāmena uzdevumus, nokārtoja eksāmenu uz 1. danu (Shodan), Melnā josta. Daugavpils var lepoties ar jaunu karatē Meistaru!



Foto:
kolāža no semināra un Ēriks Medņikovs ar Kennetu Funakoši pēc eksāmena

 


 

Karatistu panākumi “Tīģera ceļā”

5. novembrī Lietuvas pilsētā Kauņa norisinājās XIII Starptautiskais karatē turnīrs „Tiger Way”. Tajā piedalījās vairāk kā 300 karatisti no Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas un Polijas karatē klubiem.

Turnīrs notika uz 4 tatami, dažādās vecuma kategorijās KATA (kompleksi) un KUMITE (divcīņa) disciplīnās. Grūtā konkurentu cīņā „LFSKA” komandas izlase izcīnīja 11 medaļas. Par čempioniem savās vecuma kategorijās kļuva Aleksandra Petrovska, Laura Aleksejeva, Mihails Sazonovs, Dmitrijs Zvonkovs un Ņikita Šumins, sudraba medaļa – Vladislavam Kaveckim, bronzas medaļu ieguvēji: Edvards Juršens (divās kategorijās), Edvīns Juršens un Vilnis Kokins (divās kategorijās).

Komandu kopvērtējumā starp 19 karatē klubiem „LFSKA” komandai izcīnīta augstā 5. vieta.

Čempionāta noslēguma sanāksmē Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” prezidents Andrejs Komars ar karatē federāciju un klubu pārstāvjiem apsprieda svarīgus tālākās sadarbības un attīstības jautājumus.

Drīzumā Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” karatistiem paredzēti daudzi atbildīgi starti, galvenais no tiem ir Starptautiskais Karatē turnīrs „Baltic Funakoshi Cup”, kas notiks 3. decembrī Daugavpilī.

Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem treneriem, sportistiem un sadarbības partneriem par mērķtiecību un atbalstu!

Rezultāti

Fotoalbūms



 

SAGA – 25 gadi!

1991. gada 1. oktobris ir karatedo kluba „SAGA” reģistrācijas diena.

„SAGA” laiks – viens no spožākajiem periodiem Daugavpils un Baltijas valstu karatē vēsturē.

2005. gadā klubs „SAGA” tika reorganizēts kā Akadēmija „LFSKA”.

Apsveicu Visus, kas atceras un novērtē šo lielisko Laiku!

SA....GA....!!!

Vairāk par „SAGA” periodu lasiet: Saga Karatē









„LFSKA” karatistu pirmie panākumi jaunajā sezonā

17. septembrī Valmierā notika Starptautiskais karatē čempionāts “Baltic Tigers Cup 2016”, ko organizēja Latvijas Karatē Federācija un karatē klubs „Tigers”. Sacensībās piedalījās dažāda vecuma sportisti no Latvijas un Lietuvas karatē klubiem.

Daugavpili čempionātā pārstāvēja Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” karatisti (prezidents A. Komars, 6. dans).

Lieliski startēja mūsu Ēriks Medņikovs, izcīnot pirmo vietu kumite (divcīņas) savā svara kategorijā un trešo vietu kumite Open, kata (kompleksi) disciplīnā Ērikam trešā vieta.

Veiksmīgi startēja arī meitenes: Laura Aleksejeva izcīnīja pirmo vietu kata disciplīnā, Veronika Bogdanova – trešo vietu kumite disciplīnā.

Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas trenerei Irēnai Medņikovai (2. dans) par ieguldīto darbu turnīra laikā un sveic karatistus ar veiksmīgu jaunās sporta sezonas sākumu!

Foto: „LFSKA” godalgoto vietu ieguvēji

Rezultāti



Karatē vasaras nometne

Jau ne pirmo gadu Daugavpils Karatē Akadēmijas ”LFSKA” karatisti lietderīgi pavadīja sava vasaras brīvlaika dienas sertificētā karatē sporta nometnē „Satori”, kas tika organizēta uz Aglonas vidusskolas bāzes. Divu nedēļu garumā jaunie karatisti no dažādām Latgales pilsētām nostiprināja savu veselību, attīstīja savas karatē zināšanas un paplašināja savu vispārējo redzesloku.

Tradicionāli pieredzējušu pedagogu vadībā tika organizēta un īstenota speciāla nometnes programma, kas iekļāva sevī ne tikai karatē, bet arī daudzus citus sportiskus un kognitīvus pasākumus. Bērni ar prieku spēlēja futbolu, volejbolu, florbolu, tenisu un novusu, piedalījās dažādās stafetēs un sacensībās, darbojās bērnu brīvā laika centrā, peldējās un citādi izklaidējās. Tāpat tika organizētas ekskursijas uz Aglonas Baziliku, 2. Pasaules kara muzeju, vizināšanās ar plostu pa Cirīšu ezeru un daudzi citi pasākumi. Karatē nodarbībās bija lietderīgi apmainīties pieredzē un meistarībā ar bērniem no citu pilsētu karatē klubiem. Nometnes rīkotajā karatē turnīrā godalgotās vietas izcīnīja mūsu sportisti: Laura Lapkovska, Viktorija Kukjane, Aleksandra Petrovska, Maksimilians Meinerts, Veronika Bogdanova, Margarita Šuļina un Aleksandrs Artjomenko. Nometnes izskaņā notika labāko karatistu apbalvošana, koncerts, kā arī bērnus priecēja diskotēka ar svētku ugunskuru.

Fotoalbūms




Sezonas apkopojums

Daugavpils Karatē Akadēmijā „LFSKA” (prezidents A. Komars, 6. dans) notika svinīgs pasākums, kas veltīts sporta sezonas notikumu apkopojumam. Desmit mēnešu garumā (no 2015. gada septembra līdz 2016. gada jūnijam) Akadēmijas sportisti aktīvi piedalījās republikas un starptautiskās sacensībās. Lai noteiktu labākos „LFSKA” sportistus, Akadēmijā ir izstrādāta speciāla reitinga sistēma, kur, lai sportists saņemtu reitinga punktus, viņam nepieciešams uzrādīt labus rezultātus reitinga turnīros divās sporta karatē disciplīnās: Kata (kompleksi) un Kumite (divcīņas).

Saskaņā ar sporta sezonas rezultātiem, pirmā vieta reitingā ir Ērikam Medņikovam, kurš, pateicoties veiksmīgiem startiem turnīros, kopā nopelnīja 114 reitinga punktus (48 punkti Kata un 66 punkti Kumite). Otrā vieta reitingā Aleksandrai Petrovskai – 63 punkti (28 Kata un 35 Kumite), trešā vieta Vinsentam Sivačovam – 58 punkti (10 Kata un 48 Kumite). Pirmajā desmitniekā iekļuva arī Veronika Bogdanova, Vladislavs Kaveckis, Edvīns Juršens, Laura Lapkovska, Vilnis Kokins, Margarita Šuļina, Ivars Punculis un Edvards Juršens.
Visiem karatistiem, iekļuvušajiem pirmajā desmitniekā, tika pasniegti piemiņas kausi ar viņu izcīnīto reitinga numuru aizvadītajā sporta sezonā, labākajiem trīs sportistiem - arī vērtīgas balvas.

Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem sportistiem un pasniedzējiem, kā arī partneriem un sponsoriem par sporta sezonā kopīgi ieguldītu lielu un panākumiem pilnu darbu!






KARATE GRAND PRIX “DAUGAVPILS FORTRESS”

 

5. jūnijā, Daugavpils 741. gadskārtas svinību ietvaros, notika V Starptautiskais čempionāts Karate Grand Prix „Daugavpils Fortress”, ko organizēja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldi un Daugavpils pilsētas domi.

Čempionātā piedalījās karatisti no 18 Lietuvas, Latvijas un Baltkrievijas pilsētām. Kopā tika sadalīts 41 medaļu komplekts dažādās vecuma grupās un sporta karatē disciplīnās. Daugavpili čempionātā pārstāvēja Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) sportisti.
Pirmās vietas savās kategorijās izcīnīja: Laura Lapkovska, Ēriks Medņikovs un Vinsents Sivačovs. Otrās vietas ieguvēji: Andrejs Ļaļins, Aleksandra Petrovska, Veronika Bogdanova, Vilnis Kokins, Iveta Boļšakova un Vinsents Sivačovs. Trešo vietu izcīnīja Edvards Juršens.
Čempionāta izskaņā tika noteikta komanda, kas kļūst par 2016. gada Grand Prix „Daugavpils Fortress” ieguvēju. Šogad, kopsummā izcīnot 75 punktus, par labāko kļuva karatē kluba „Alfa” komanda (vadītājs A. Valuntonis) no Lietuvas pilsētas Paņevēžas. Viņiem tika pasniegts speciālais Karate Grand Prix „Daugavpils Fortress” kauss. Otrā vieta, izcīnot kopā 70 punktus, karatē klubam „Satori” no Latvijas un trešā vieta, ar kopsummā izcīnītu 61 punktu, – Daugavpils Karatē Akadēmijai „LFSKA”.
Visiem goda viesiem un klubu vadītājiem tika pasniegtas piemiņas dāvanas ar mūsu pilsētas simboliku, bet par godu Daugavpils karatē 37. gadadienai – īpaši atzīmēti visi Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” karatē Meistari: Maksims Kirejevs, Evita Miglāne, Valērijs Kukjans, Vitālijs Goršečņikovs, Mihails Špiļevojs, Irēna Medņikova, Alvis Ivanovs un Jurijs Orehs, kas kopā ar Akadēmijas vadītāju Andreju Komaru, iegulda lielu darbu karatē attīstībā mūsu pilsētā un karatē tradīciju saglabāšanā.
Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem čempionāta viesiem un dalībniekiem par lielisku Karatē pasākumu!


Foto: "Alfa" - Grand Prix "Daugavpils Fortress 2016" ieguvēji

Rezultāti

Fotoalbūms

Video

Pateicības Raksts

 




Drīzumā „Daugavpils Fortress”

Latvijas pilsētā Salaspils norisinājās karatē turnīrs “VII Salaspils Open Karate Championship”, ko organizēja vietējais karatē klubs „SKK” un Latvijas Karatē Federācija. Čempionāts pulcēja vadošos karatistus no 25 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas karatē klubiem. Turnīrā piedalījās arī Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” karatisti. Ēriks Medņikovs izcīnīja 1. vietu kata un 2. vietu kumite disciplīnās, Veronika Bogdanova – 3. vietu kata un 2. vietu kumite, kā arī mūsu komanda, kuru pārstāvēja Laura Lapkovska, Aleksandra Petrovska un Veronika Bogdanova, izcīnīja 2. vietas gan komandu kata, gan komandu kumite disciplīnās. Salaspils turnīrs mūsu karatistiem ir sagatavošanās posms visatbildīgākajam startam sezonā – Starptautiskajam karatē turnīram „Daugavpils Fortress”, kurš notiks 5. jūnijā Daugavpilī, mūsu pilsētas 741. gadskārtas svinību ietvaros.

Foto: Kadrs no turnīra Salaspilī






Sudraba medaļa Panevēžā

 

19. martā Lietuvas pilsētā Panevēžā notika VII Atklātais Lietuvas šotokan karatē čempionāts senioriem, kurā piedalījās vadošie karatē instruktori un dažāda līmeņa karatē čempioni.
Veiksmīgi čempionātā startēja Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” karatē pasniedzēja Irēna Medņikova, kas, veiksmīgi pārvarot visas cīņas grūtības, izcīnīja augsto Otro vietu savā kategorijā.
Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija sveic Irēnu ar augsto rezultātu un vēl viņai veiksmīgu tālāku progresu karatē!

Foto: Godalgoto vietu ieguvēji un organizatori

 




Baltijas karatē vicečempioni

20. februārī Lietuvas pilsētā Panevēžā norisinājās XXII Atklātais Baltijas Šotokan Karatē čempionāts. Tajā piedalījās vairāk kā 300 karatisti no 25 Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas, Lielbritānijas un Polijas karatē organizācijām. Turnīrs notika „CIDO” arēnā, uz 5 tatami, dažādās vecuma kategorijās KATA (kompleksi) un KUMITE (divcīņa) disciplīnās. Grūtā konkurentu cīņā komandu kopvērtējumā „LFSKA” komanda izcīnīja augsto 2. vietu, tikai dažus punktus atpaliekot no čempionāta līdera un organizatora – karatē kluba „Alfa” no Panevēžas. Lielāko ieguldījumu mūsu komandas kopējā rezultātā deva godalgoto vietu ieguvēji: Ēriks Medņikovs – 1. vieta Kata un Kumite, 2. vieta Kata vecākā vecuma kategorijā, Renāte Zimova – 1. vieta Kata un 1. vieta Kumite, Mihails Sazonovs – 1. vieta Kata, Marta Teicāne – 1. vieta Kata, Aleksandra Petrovska – 2. vieta Kata un 2. vieta Kumite, Anastasija Vasiļjeva – 2. vieta Kumite, Vinsentam Sivačovam, Dmitrijam Zvonkovam, Daņilam Makarenkovam, Radimiram Vovkam un Armandam Petrašķevičam – 3. vietas Kumite.
Lielu pateicību no čempionāta organizatoru puses izpelnījās Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” Meistari - par kvalificētu un objektīvu arbitru darba nodrošināšanu turnīrā.
Čempionāta noslēguma sanāksmē Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” prezidents Andrejs Komars ar karatē federāciju pārstāvjiem apsprieda svarīgus tālākās sadarbības attīstības jautājumus.
Visi stiprākie kaimiņu valstu karatisti pulcēsies Daugavpilī, lai piedalītos Starptautiskajā Karatē turnīrā „Daugavpils Fortress”, kas notiks šī gada 5. jūnijā Daugavpils pilsētas 741. gadadienas svinību programmas ietvaros.
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem karatistiem un viņu ģimenēm, kā arī partneriem, - par mērķtiecību un atbalstu!

Rezultāti


Fotoalbūms

Video




Baltijas karatē čempions

Lietuvas pilsētā Radvilišķi notika Baltijas karatē čempionāts, kurā piedalījās sportisti no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Baltkrievijas.
Daugavpili turnīrā pārstāvēja un veiksmīgi startēja Ēriks Medņikovs (Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA”), izcīnot pirmo vietu savā vecuma grupā (14-15 gadi) un ceturto vietu vecuma grupā 16+.
20. februārī jaunie sportisti no Akadēmijas „LFSKA” piedalīsies Starptautiskajā karatē turnīrā Lietuvas pilsētā Panevēža.

 

Foto: Ēriks Medņikovs



 

2015. gada apkopojums

Decembra nogalē Daugavpils Krievu vidusskolā - licejā notika pasākums, kas veltīts Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” svarīgāko notikumu apkopojumam par 2015. gadu.
Pasākums sākās ar īpašu svētku karatē nodarbību, ko vadīja Akadēmijas „LFSKA” prezidents Andrejs Komars (6. dans), tajā piedalījās karatē audzēkņi no visām Akadēmijas „LFSKA” nodaļām un grupām.
Apkopojot gada notikumus, tika uzsvērts, ka 2015. gads ir Daugavpils 740 gadu jubilejas gads, līdz ar to vairākums no Akadēmijas pasākumiem tika veltīti šim notikumam.
Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” 2015. gadā organizēja Daugavpilī divus Starptautiskus Karatē turnīrus: „Daugavpils Fortress”, kur mūsu Akadēmijas karatisti izcīnīja 5 pirmās vietas, 6 otrās vietas un 6 trešās vietas, kā arī izcīnīta trešā vieta cīņā par galveno balvu „Grand Prix Daugavpils Fortress” un turnīru „Baltic Funakoshi Cup”, kur mūsu karatistiem izcīnītas 4 pirmās vietas, 12 otrās vietas, 6 trešās vietas un viens Superkauss. Tāpat arī tika atzīmēti Akadēmijas sportistu veiksmīgi starti dažāda līmeņa Latvijas un citu valstu rīkotajos turnīros, veiksmīga sadarbība ar Latvijas un Starptautiskām karatē organizācijām, statusa attīstība, Akadēmijas sabiedriskās un informatīvās attīstības veicināšana un daudzi citi notikumi.
Pēc tam svinīgi tika pasniegti audzēkņu sertifikāti jaunajiem karatistiem, kas gada nogalē veiksmīgi nokārtoja KYU (audzēkņu līmeņi karatē) eksāmenus, kuriem Akadēmijā „LFSKA” ir piešķirta arī starptautiska akreditācija.
Ar vērtīgām balvām tika atzīmēti Vinsents Sivačovs un Ēriks Medņikovs - par spēju veiksmīgi apvienot progresu karatē ar panākumiem citās sabiedriskās aktivitātēs.
Pasākuma noslēgumā Andrejs Komars pastāstīja par galvenajiem karatē attīstības etapiem un mūsu karatistu panākumiem 36 gadu ilgajā Daugavpils karatē vēsturē, kā arī atzīmēja, ka mūsdienu karatē, kas balstās uz tradicionālām austrumu cīņas vērtībām, attīsta un nostiprina audzēkņos stipru un mērķtiecīgu raksturu, harmoniski attīsta fiziski un tuvina austrumu kultūras un filozofijas noslēpumainajai pasaulei, ir kļuvis ne tikai par spilgtu un populāru sporta veidu, bet arī par interesantu un aizraujošu nodarbošanos dažāda vecuma cilvēkiem.
Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” pateicas visiem partneriem un sponsoriem par sadarbību un visus sveic ar Jauno 2016. gadu!





Karatisti Zarasos

Lietuvas pilsētā Zarasos pulcējās cīnītāji no Lietuvas un Latvijas, lai spēkotos divkaujās turnīrā „Zarasi - 2015” pēc Karatē un Grappling noteikumiem. Karatē sacensībās Daugavpili pārstāvēja jaunie sportisti, kā arī arbitri no Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA”. Mūsu karatistiem 7 medaļas: pirmo vietu savās grupās izcīnīja Edvīns Juršens un Vilnis Kokins, otrās vietas - Danielam Seļčonokam un Veronikai Bogdanovai, trešā vieta - Aleksandrai Petrovskai, Daņilam Makarenkovam un Margaritai Šuļinai.
Turnīra organizatori un Zarasu pilsētas mērs Nikolajus Gusevas izteica pateicību Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācijai par palīdzību un atbalstu turnīra organizēšanā. Sacensības Zarasos būs tradicionālas, tās plānots rīkot arī turpmāk, kas veicinās draudzīgu attiecību un sadarbības nostiprināšanos starp pilsētām.

 



Baltic Funakoshi Cup


Daugavpils BJSS sporta kompleksā (Kandavas ielā 17a) norisinājās Starptautiskais bērnu – jauniešu Karatē turnīrs „Baltic Funakoshi Cup - 2015”, kas šogad veltīts Daugavpils pilsētas 740 gadu jubilejai, kā arī karatē pastāvēšanas 36 gadadienai Daugavpilī.
Sacensībās, ko organizēja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldi, piedalījās ap 200 jaunie karatisti no Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas karatē klubiem.
Jaunie karatisti baltos kimono cīnījās savās vecuma grupās par godalgām trijās disciplīnās: KATA (kompleksi), KUMITE (cīņas) un OPEN - KUMITE. Kopumā tika sadalīti 37 medaļu komplekti un 12 Kausi „Baltic Funakoshi Cup”, kas nosaukti par godu leģendārajam karatē pamatlicējam un kuri tika pasniegti labākajiem karatistiem, kas savās vecuma grupās KATA un KUMITE disciplīnās kopsummā uzrādīja visaugstāko rezultātu. Daugavpili pārstāvēja mūsu Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) karatisti, kas sīvā konkurencē izcīnīja 4 Pirmās vietas (Aleksandra Petrovska un Ēriks Medņikovs (trijās disciplīnās)), 12 Otrās vietas (Vinsents Sivačovs, Vladislavs Kaveckis, Edvīns Juršens, Daniels Seļčonoks, bet Ivars Punculis, Margarita Šuļina, Aleksandra Petrovska un Veronika Bogdanova – divās disciplīnās) un 6 Trešās vietas (Aleksandra Petrovska, Vilnis Kokins, Edvīns Juršens, Aleksandrs Artjomenko, Vinsents Sivačovs un Veronika Bogdanova). Par “Baltic Funakoshi Cup” ieguvēju kļuva mūsu Ēriks Medņikovs.
Svinīgā gaisotnē ar medaļām un kausiem tika apbalvoti turnīra godalgoto vietu ieguvēji, visu komandu oficiālajiem pārstāvjiem, kā arī turnīra arbitriem, tika pasniegtas piemiņas dāvanas.
Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem Akadēmijas karatistiem, kā arī Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes un BJSS vadībai un personālam, par lielisku darbu un sniegto atbalstu!


Fotoalbūms


Video

 



"Latvia Open 2015"

Salaspilī notika Starptautiskais karatē turnīrs „Latvia Open 2015”, kurā piedalījās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Somijas un Azerbaidžānas karatē klubiem. Sacensībās veiksmīgi startēja Daugavpils Karatē Akadēmijas “LFSKA”  audzēknis Ēriks Medņikovs, sīvā konkurentu cīņā izcīnot 2. vietu kategorijā Kumite Male CADETS U16 OPEN, 3. vietu kategorijā Kumite Male CADETS U16 +70kg un 5. vietu kategorijā Kata MALE CADETS U16 OPEN.

Rezultāti

 



Karatistu panākumi Lietuvā

7. novembrī Lietuvas pilsētā Kauņa norisinājās XII Starptautiskais karatē čempionāts „Tiger Way”. Tajā piedalījās vairāk kā 300 karatisti no Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas, Krievijas un Polijas karatē klubiem. Daugavpili čempionātā pārstāvēja Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents A. Komars, 6. dans) audzēkņi un karatē Meistari. Turnīrs notika uz 6 tatami, dažādās vecuma kategorijās KATA (kompleksi) un KUMITE (divcīņa) disciplīnās. Grūtā konkurentu cīņā „LFSKA” komanda izcīnīja 9 medaļas. Par čempioniem savās vecuma kategorijās kļuva Mihails Sazonovs un Ēriks Medņikovs, sudraba medaļa – Aleksandrai Petrovskai, bronzas medaļu ieguvēji: Vinsents Sivačovs, Aleksandra Petrovska, Edvīns Juršens, Laura Lapkovska un Ēriks Medņikovs (divreiz). Stiprāko pieciniekā iekļuva arī Vladislavs Kaveckis, Vilnis Kokins un Veronika Bogdanova.
Ar speciāliem kausiem Lietuvas Karatē Federācija apbalvoja Rutu Zigmantavičiuti no Panevēžas un Ēriku Medņikovu no Daugavpils – par skaistām Kumitē uzvarām.
Lielu pateicību no organizatoru puses izpelnījās Akadēmijas „LFSKA” Meistari: Valērijs Kukjans (2. dans) un Vitālijs Goršečņikovs (2. dans) – par kvalificēta un objektīva arbitru darba nodrošināšanu turnīrā.
Čempionāta noslēguma sanāksmē Andrejs Komars ar karatē federāciju pārstāvjiem apsprieda svarīgus tālākās sadarbības attīstības jautājumus.
Tuvākajā laikā Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” karatistiem paredzēti daudzi atbildīgi starti, galvenais no tiem ir Starptautiskais Karatē turnīrs „Baltic Funakoshi Cup”, kas notiks 5. decembrī Daugavpilī un veltīts Daugavpils pilsētas 740 gadu jubilejai.
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem karatistiem un viņu ģimenēm, kā arī partneriem, - par mērķtiecību un atbalstu!

Foto: Ēriks Medņikovs un Ruta Zigmantavičiute pēc apbalvošanas

Rezultāti 1

Rezultāti 2

Fotoalbūms

Video


 


Karatistu pirmie panākumi jaunajā sezonā

19. septembrī Valmierā notika Latvijas WKF karatē čempionāts jaunākajām vecuma grupām (U10, U12 un U14) un turnīrs “Baltic Tigers Cup 2015”, kurā piedalījās vecākās vecuma grupas (U16, U18 un U21+ Senior).
Abos turnīros piedalījās Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” karatisti. Labāko rezultātu kausa izcīņā uzrādīja mūsu Ēriks Medņikovs, kurš savā vecuma kategorijā ieguva pirmo vietu kumite (divcīņa) un trešo vietu kata (kompleksi), čempionātā Laurai Lapkovskai izcīnīta otrā vieta kata disciplīnā, Veronikai Bogdanovai – trešā vieta kata.
Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija sveic karatistus ar veiksmīgu jaunās sporta sezonas sākumu un visiem vēl neatlaidību un izturību nodarbībās un skaistas uzvaras!




Karatē vasaras nometne

Daugavpils Karatē Akadēmijas ”LFSKA” karatisti piedalījās sertificētā karatē sporta nometnē „Satori”, kas tika organizēta uz Aglonas vidusskolas bāzes. Divu nedēļu garumā nometnē bērni no dažādām Latgales pilsētām nostiprināja savu veselību un attīstīja savas karatē zināšanas.
Pieredzējušu pedagogu vadībā tika organizēta un īstenota speciāla nometnes programma, kas iekļāva sevī ne tikai karatē, bet arī daudzus citus sportiskus un attīstošus pasākumus. Bērni ar prieku spēlēja futbolu, volejbolu, florbolu un novusu, piedalījās dažādās stafetēs un konkursos, peldējās un makšķerēja. Tika organizētas ekskursijas uz Aglonas Baziliku, 2. Pasaules Kara muzeju un daudzi citi pasākumi. Karatē nodarbībās bija lietderīgi apmainīties pieredzē un meistarībā ar bērniem no citu pilsētu karatē klubiem. Nometnes izskaņā notika labāko apbalvošana, kā arī bērnus priecēja diskotēka ar svētku ugunskuru.


Fotoalbūms



Sezonas noslēgums

Daugavpils Karatē Akadēmijā „LFSKA” (prezidents A. Komars, 6. dans) notika svinīgs pasākums, kas veltīts sporta sezonas notikumu apkopojumam. Desmit mēnešu garumā (no 2014. gada septembra līdz 2015. gada jūnijam) Akadēmijas sportisti aktīvi piedalījās republikas un starptautiskās sacensībās. Lai noteiktu labākos „LFSKA” sportistus, Akadēmijā ir izstrādāta speciāla reitinga sistēma, kur, lai sportists saņemtu reitinga punktus, viņam nepieciešams uzrādīt labus rezultātus reitinga turnīros divās sporta karatē disciplīnās: Kata (kompleksi) un Kumite (divcīņas).
Saskaņā ar sporta sezonas rezultātiem, pirmā vieta reitingā ir Ērikam Medņikovam, kurš, pateicoties veiksmīgiem startiem turnīros, kopā nopelnīja 75 reitinga punktus (31 punkti Kata un 44 punkti Kumite). Otrā vieta reitingā Vinsentam Sivačovam – 54 punkti (8 Kata un 46 Kumite), trešā vieta Aleksandrai Petrovskai – 34 punkti (19 Kata un 15 Kumite). Tālāk pirmajā desmitniekā iekļuva arī V. Kaveckis, V. Kokins, A. Petrašķevičs, E. Juršens, V. Kirčenko, V. Bogdanova un M. Šuļina.
Visiem karatistiem, iekļuvušajiem pirmajā desmitniekā, tika pasniegti piemiņas kausi ar viņu izcīnīto reitinga numuru aizvadītajā sporta sezonā, labākajiem trīs sportistiem - arī vērtīgas balvas.
Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem sportistiem un pasniedzējiem, kā arī partneriem un sponsoriem, par sporta sezonā kopīgi ieguldītu lielu un panākumiem pilnu darbu!


Reitinga apkopojums



KARATE GRAND PRIX “DAUGAVPILS FORTRESS”

7. jūnijā, Daugavpils 740 gadu Jubilejas svinību ietvaros, notika Starptautiskais čempionāts Karate Grand Prix „Daugavpils Fortress”, ko organizēja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldi un Daugavpils pilsētas domi.
Čempionātā piedalījās karatisti no Lietuvas, Latvijas un Baltkrievijas. Kopā tika sadalīti 34 medaļu komplekti dažādās vecuma grupās un sporta karatē disciplīnās. Daugavpili čempionātā pārstāvēja Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” sportisti.
Pirmās vietas savās kategorijās izcīnīja: Aleksandra Petrovska, Vilnis Kokins, Ēriks Medņikovs (divreiz) un Vinsents Sivačovs. Otrās vietas ieguvēji: Andrejs Ļaļins, Aleksandra Petrovska, Armands Petrašķevičs, Edvards Juršens, Laura Lapkovska un Vinsents Sivačovs. Trešās vietas ieguvēji: Veronika Bogdanova (divreiz), Vladislavs Kaveckis, Aleksandra Petrovska, Vadims Kirčenko un Ēriks Medņikovs.
Čempionāta izskaņā tika noteikta komanda, kas kļūst par 2015. gada Grand Prix „Daugavpils Fortress” ieguvēju. Šogad, kopsummā izcīnot 60 punktus, par labāko kļuva „Vitebsk Team” komanda (vadītājs Deniss Podolinskis) no Baltkrievijas pilsētas Vitebskas. Viņiem tika pasniegts speciālais Karate Grand Prix „Daugavpils Fortress” kauss. Otrā vieta, izcīnot kopā 56 punktus, karatē klubam „Alfa” no Lietuvas pilsētas Paņevēžas un trešā vieta, ar izcīnītiem 49 punktiem, – Daugavpils Karatē Akadēmijai „LFSKA”.
Visiem goda viesiem un klubu vadītājiem tika pasniegtas piemiņas dāvanas ar mūsu pilsētas jubilejas simboliku, bet par godu Daugavpils karatē 36. gadadienai – īpaši atzīmēti visi Akadēmijas „LFSKA” karatē Meistari: Maksims Kirejevs, Evita Miglāne, Valērijs Kukjans, Vitālijs Goršečņikovs, Mihails Špiļevojs, Irēna Medņikova, Alvis Ivanovs un Jurijs Orehs, kas kopā ar Akadēmijas vadītāju Andreju Komaru, iegulda lielu darbu karatē attīstībā un karatē tradīciju saglabāšanā.
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem čempionāta viesiem un dalībniekiem par lielisku Karatē pasākumu!

Foto: Grand Prix „Daugavpils Fortress” pasniegšana

Rezultāti

Fotoalbūms

Pateicības Raksts





Sudraba medaļa Pasaules karatē čempionātā

Rīgā notika X jubilejas Pasaules karatē čempionāts, ko organizēja Pasaules Karatē konfederācija (WKC) un Latvijas Karatē Asociācija (LKA).
Latvijas izlases sastāvā startēja arī Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents A. Komars, 6. dans) karatisti.
Veiksmīgs turnīrs bija Vinsentam Sivačovam, kuram Otrā vieta kumite shobu ippon (divcīņa) disciplīnā, vecuma kategorijā 14-15 gadi.
Tagad Daugavpils karatisti aktīvi trenējas un gatavojas Starptautiskajam Karatē turnīram „Daugavpils Fortress”, kas notiks mūsu pilsētā 7. jūnijā, Daugavpils 740 gadu jubilejas svinēšanas ietvaros.

 

Foto: Vinsents Sivačovs

















Divas medaļas un Otrais dans

Polijas pilsētā Vroclavā notika Starptautiskais Karatē turnīrs „Funakoshi Cup”, kurā piedalījās ap 400 karatistiem no Polijas, Ukrainas, Čehijas, Krievijas, Lietuvas un Latvijas karatē klubiem. Pārvarot lielu un stipru konkurenci savās vecuma grupās, turnīrā lieliski startēja Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” audzēknis Ēriks Medņikovs, izcīnot Pirmo vietu KUMITE (divcīņa) un Otro vietu KATA (kompleksi).
Nākošajā dienā notika seminārs, ko vadīja mūsdienu karatē patriarhs Kennets Funakoši (10. dans, ASV) un daudzkārtējs Eiropas un pasaules karatē (WKF) čempionātu godalgu ieguvējs Roberts Gomis (3. dans, Francija). Eiropas karatē klubu audzēkņi un Meistari paaugstināja savas zināšanas un meistarību tradicionālajā un sporta karatē. Semināra noslēgumā notika Meistaru eksāmens, kurā, veiksmīgi izturot visus pārbaudījumus, Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” pasniedzēja Irēna Medņikova nokārtoja eksāmenu uz 2. danu!
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija sveic Irēnu un Ēriku ar jauniem sasniegumiem, novēl viņiem labklājību un veiksmīgu meistarības tālāku izaugsmi!
07. jūnijā, Daugavpils pilsētas 740 gadu jubilejas svinēšanas ietvaros, Daugavpilī notiks Starptautiskais Karatē turnīrs „Daugavpils Fortress”, kura laikā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs izbaudīt karatē mākslas gaisotni un atbalstīt mūsu sportistus.

Foto: Ēriks Medņikovs

Rezultāti

Fotoalbūms





Baltijas Karatē čempionāts

21. februārī Lietuvas pilsētā Panevēžā norisinājās XXI Piebaltijas valstu karatē čempionāts. Tajā piedalījās vairāk kā 300 karatisti no 27 Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas karatē klubiem. Daugavpili čempionātā pārstāvēja Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents A. Komars, 6. dans) audzēkņi. Turnīrs notika CIDO arēnā, uz 6 tatami, dažādās vecuma kategorijās KATA (kompleksi) un KUMITE (divcīņa) disciplīnās. Grūtā konkurentu cīņā komandu kopvērtējumā „LFSKA” komandai izcīnīta augstā 6. vieta, tikai par dažiem punktiem atpaliekot no līderu trijnieka un apsteidzot daudzus ievērojamus Piebaltijas valstu karatē klubus. Lielāko ieguldījumu kopējā rezultātā deva godalgoto vietu ieguvēji: Ēriks Medņikovs – 1. vieta Kata un 2. vieta Kumite, Vinsents Sivačovs – 1. vieta Kumite, Dmitrijs Zvonkovs – 1. vieta Kumite, Renāte Zimova – 2. vieta Kata un 2. vieta Kumite, Margarita Šuļina – 2. vieta Kata un 3. vieta Kumite, Vladislavs Kaveckis – 3. vieta Kata. Aleksandras Petrovskas, Edvarda Juršena un Mihaila Sazonova izcīnītās 4. vietas Kata arī deva punktus komandas kopējā rezultātā.
Lielu pateicību no organizatoru puses izpelnījās Akadēmijas „LFSKA” Meistari: M. Kirejevs, V. Kukjans, M. Špiļevojs, I. Medņikova un J. Orehs par kvalificētu un objektīvu arbitru darba nodrošināšanu turnīrā.
Čempionāta noslēguma sanāksmē Andrejs Komars ar Lietuvas un Baltkrievijas karatē federāciju prezidentiem apsprieda svarīgus tālākās sadarbības attīstības jautājumus.
Tuvākajā laikā Daugavpils karatistiem paredzēti daudzi atbildīgi starti, galvenie no tiem: Kenneta Funakoši (10. dans, ASV) seminārs un turnīrs Vroclavā (Polija), Pasaules karatē čempionāts Rīgā un Starptautiskais Karatē čempionāts „Daugavpils Fortress” Daugavpilī, kas notiks 7. jūnijā Daugavpils 740 gadu jubilejas svinēšanas ietvaros.
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem karatistiem un viņu ģimenēm, kā arī partneriem, par mērķtiecību un atbalstu!

Rezultāti

Fotoalbūms

Video


 

Kaujas Zarasai

Janvāra pēdējā dienā Lietuvas pilsētā Zarasai pulcējās cīnītāji no Lietuvas un Latvijas, lai spēkotos divkaujās turnīrā „Zarasai - 2015” pēc Karatē, K-1 un Greplinga noteikumiem. Karatē sacensībās Daugavpili pārstāvēja sportisti un arbitri no Karatē Akadēmijas „LFSKA”. Mūsu karatistiem 4 medaļas: pirmo vietu savā grupā izcīnīja Ēriks Medņikovs, otrās vietas  - Ivaram Punculim un Veronikai Bogdanovai, trešā vieta – Armandam Petrašķēvičam.
Turnīra organizators un Zarasai novada administrācijas pārstāvis Nikolajs Gusevs izteica pateicību Daugavpils Karatē Akadēmijai „LFSKA” par palīdzību un atbalstu turnīra organizēšanā. Sacensības Zarasai plānots rīkot arī turpmāk, kas būs par pamatu draudzīgu attiecību un sadarbības nostiprināšanai starp pilsētām.

Foto: Ēriks Medņikovs – Pirmais!






2014. gada kopsavilkums

Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā notika svinīgs pasākums, kas veltīts Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” svarīgāko notikumu apkopojumam par 2014. gadu. 
Pasākums sākās ar īpašu svētku karatē nodarbību, ko vadīja Akadēmijas prezidents un galvenais skolotājs Andrejs Komars (6. dans), un kurā piedalījās gandrīz visi Meistari un audzēkņi no Akadēmijas „LFSKA” dažādām nodaļām.
Apkopojot gada notikumus, tika uzsvērts, ka 2014. gadā Daugavpils Karatē svin 35 gadu Jubileju un līdz ar to lielākā daļa pasākumu šajā gadā tika veltīti šim notikumam.
Savā runā Andrejs Komars pastāstīja par galvenajiem karatē attīstības etapiem un mūsu karatistu panākumiem 35 gadu ilgajā karatē vēsturē, kā arī atzīmēja, ka mūsdienu karatē, kas balstās uz tradicionālām austrumu cīņas vērtībām, attīsta un nostiprina audzēkņos stipru un mērķtiecīgu raksturu, harmoniski attīsta fiziski un tuvina austrumu kultūras un filozofijas noslēpumainajai pasaulei, ir kļuvis ne tikai par spilgtu un populāru sporta veidu, bet arī par interesantu un aizraujošu nodarbošanos dažāda vecuma cilvēkiem.
Pasākuma turpinājumā tika nosaukti svarīgākie Karatē Akadēmijas „LFSKA” sasniegumi 2014. gadā. Kā galvenie, protams, ir divu Starptautisku Karatē turnīru organizēšana Daugavpilī: „Daugavpils Fortress”, kur mūsu Akadēmija izcīnīja galveno balvu „Grand Prix Daugavpils Fortress” un „Baltic Funakoshi Cup”, kur mūsu karatistiem izcīnītas 6. pirmās vietas un divi Speciālie Kausi. Tāpat arī tika atzīmēti Akadēmijas sportistu veiksmīgi starti dažāda līmeņa Latvijas un citu valstu rīkotajos turnīros, veiksmīga sadarbība ar Latvijas un Starptautiskām karatē organizācijām, statusa attīstība, Akadēmijas sabiedriskās un informatīvās attīstības veicināšana un daudzi citi notikumi.
Svinīgi tika pasniegti audzēkņu sertifikāti jaunajiem karatistiem, kas gada nogalē veiksmīgi nokārtoja KYU (audzēkņu līmeņi karatē) eksāmenus, kam tiek piešķirta arī starptautiska akreditācija.
Visi, kas uzsāka savu ceļu karatē Akadēmijā „LFSKA” 2014. gadā, kā arī visi pasākuma viesi, saņēma piemiņas dāvanas.
Pasākuma noslēgumā Andrejs Komars pateicās visiem Akadēmijas Meistariem, Audzēkņiem un viņu ģimenēm par Progresu un Uzticību Karatē ideāliem un principiem. Īpaša pateicība Daugavpils pilsētas domei, Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldei, visiem Partneriem un Sponsoriem par sadarbību un atbalstu!
Pasākuma noslēgumā visi sapulcējušies mielojās ar Jubilejas torti, kā arī visus priecēja Daugavpils Karatē 35 gadu Jubilejai veltītais svētku salūts, kas izgaismoja debesis Mūžīgas Slavas skvērā.

Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” sveic visus ar Jauno 2015. gadu! Visiem vēlam Labsirdību un Labklājību!


 

Apsveicam Irēnu Medņikovu ar 2. vietu kata disciplīnā Atklātajā Latvijas Karatē (WKF) čempionātā „Latvia Open”, kas notika 2014. gada 06. decembrī Rīgā!

Vēlam jaunas uzvaras un panākumus karatē pasniedzēja darbā!


Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija























 

Baltic Funakoshi Cup

Daugavpils BJSS sporta kompleksā (Kandavas ielā 17a) norisinājās Starptautiskais bērnu – jauniešu Karatē turnīrs „Baltic Funakoshi Cup”, kas šogad veltīts karatē pastāvēšanas 35 gadu jubilejai Daugavpilī. Sacensībās, ko organizēja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldi, piedalījās ap 150 jaunie karatisti no 16 Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas pilsētām.
Jaunie karatisti baltos kimono cīnījās savās vecuma grupās par godalgām trijās disciplīnās: KATA (kompleksi), KUMITE (cīņas) un OPEN - KUMITE. Kopumā tika sadalīti 33 medaļu komplekti un 10 Kausi („Baltic Funakoshi Cup”), kas nosaukti par godu leģendārajam karatē pamatlicējam un kuri tika pasniegti labākajiem karatistiem, kas savās vecuma grupās KATA un KUMITE disciplīnās kopsummā uzrādīja visaugstāko rezultātu. Daugavpili pārstāvēja mūsu Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) karatisti, kas sīvā konkurencē izcīnīja 6 Pirmās vietas (Armands Petrašķēvičs, Ēriks Medņikovs (divās disciplīnās), Vilnis Kokins un Vinsents Sivačovs (divās disciplīnās)), 8 Otrās vietas (Aleksandra Petrovska, Anastasija Kacs, Ivars Punculis, Vadims Kirčenko, Sergejs Kudlis (divās disciplīnās), Ēriks Medņikovs un Viktorija Kukjane) un 2 Trešās vietas (Vladislavs Kaveckis un Andris Jacišins), kā arī izcīnīja 2 Kausus. Par “Baltic Funakoshi Cup” ieguvējiem savās vecuma grupās kļuva mūsu Ēriks Medņikovs un Vladislavs Kaveckis.
Svinīgā gaisotnē ar medaļām un Kausiem tika apbalvoti turnīra godalgu ieguvēji, visu komandu oficiālajiem pārstāvjiem, kā arī turnīra arbitriem tika pasniegtas piemiņas dāvanas.
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas Visiem Akadēmijas Meistariem, sportistiem – karatistiem un viņu gimenēm, kā arī Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes un BJSS vadībai un personālam par lielisku darbu un sniegto atbalstu!

Rezultāti

Fotoalbūms







Apsveicam Vladislavu Kavecki ar izcīnīto 3. vietu kumite Starptautiskajā Karatē turnīrā „Tiger Way” Lietuvā, Kauņā, šī gada 15. novembrī!
Vēlam Visiem veiksmīgus startus Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” organizētajā turnīrā „Baltic Funakoshi Cup”, kurš notiks Daugavpilī, 2014. gada 29. novembrī!

Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija


















Latvijas Karatē čempionāts

28. septembrī Ozolniekos norisinājās Latvijas Karatē čempionāts (WKC). Turnīrā, ko organizēja Latvijas Karatē Asociācija, piedalījās Latvijas un Lietuvas karatē klubi. Sacensības notika dažādās vecuma grupās, kata (kompleksi) un kumite (divcīņa) disciplīnās.
Daugavpili čempionātā pārstāvēja Daugavpils Karatē Akadēmijas “LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) sportisti. Lieliski startēja mūsu Ēriks Medņikovs, izcīnot  kata disciplīnā savā vecuma grupā 1. vietu un 2. vietu vecāku sportistu grupā, Vinsentam Sivačovam izcīnīta 1. vieta kumite (sanbon) un 3. vieta kumite (ippon) disciplīnās.
Pateicību no organizatoru puses izpelnījās Akadēmijas “LFSKA” karatē Meistari Alvis Ivanovs (1. dans) un Irēna Medņikova (1. dans) par kvalitatīvu un objektīvu arbitru darba nodrošināšanu čempionāta norises laikā, Andrejam Komaram pasniegts diploms par ieguldījumu karatē (WKC) attīstībā Latvijā.

Foto: Mūsu Čempioni un Meistari

Diploms





Jauniešu festivāls „Artišoks”

2014. gada 6. septembrī Daugavpilī notika IV Jauniešu festivāls „Artišoks”. Pasākumā, ko organizēja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi, pulcēja vairāk kā 50 dažādu Daugavpils jauniešu organizāciju un biedrību pārstāvjus.
Festivāla ietvaros notika daudz dažādu prezentāciju un aktivitātes, kur pilsētas iedzīvotāji un viesi varēja tuvāk iepazīties ar jauniešu organizāciju darbību, piedalīties dažādos pasākumos un sacensībās, un radošajās darbnīcās.
Festivālā piedalījās arī Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA”, viņu informācijas stendā varēja iepazīties ar Akadēmijas vēsturi, tradīcijām un panākumiem, uzdot interesējošus jautājumus karatē Meistariem un sportistiem, kā arī saņemt informatīvos materiālus un piemiņas dāvanas.
Vakara koncertā uzstājās viesi no Rīgas: populāri solisti, rokgrupas, ugunsšova meistari un ēnu teātris. 2015. gadā tiks svinēta Daugavpils 740 gadu jubileja, kā arī Jauniešu festivāla „Artišoks” 5 gadu jubileja, kur noteikti plāno piedalīties arī Karatē Akadēmija „LFSKA”.
Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem karatē Meistariem un sportistiem, kas aktīvi piedalījās Akadēmijas informācijas centra darbā!

Pateicības Raksts







LFSKA DAY

Ar Mums vienmēr būs mūsu uzvaras un zaudējumi, taču tiekties vajag tikai pēc Uzvarām!

Sveicam LFSKA Dienā!



08.08.2014.

 



Karatē vasaras nometne

Karatē Akadēmijas ”LFSKA” karatisti lietderīgi pavadīja sava vasaras brīvlaika dienas sertificētā karatē sporta nometnē „SATORI”, kas tika organizēta uz Aglonas ģimnāzijas bāzes. Divu nedēļu garumā nometnē vairāk kā 100 bērni no dažādām Latgales pilsētām nostiprināja savu veselību un attīstīja savas karatē zināšanas.
Pieredzējušu pedagogu vadībā tika organizēta un īstenota speciāla nometnes programma, kas iekļāva sevī ne tikai karatē, bet arī daudzus citus sportiskus, kognitīvus un attīstošus pasākumus. Bērni ar prieku spēlēja futbolu, volejbolu, florbolu un novusu, piedalījās dažādās stafetēs un konkursos, peldējās un makšķerēja. Tika organizēta ekskursija uz Aglonas Baziliku un daudzi citi pasākumi. Karatē nodarbībās bija lietderīgi apmainīties pieredzē un meistarībā ar bērniem no citu pilsētu karatē klubiem. Nometnē organizētajā kumite (divcīņa) turnīrā veiksmīgi startēja mūsu karatisti. Ēriks Medņikovs turnīrā izcīnīja pirmo vietu, Sergejs Kudlis un Edvards Juršens – otrās vietas un Edvīns Juršens – trešo vietu. Nometnes izskaņā tika apbalvoti labākie, kā arī bērnus priecēja diskotēka ar svētku ugunskuru.

Fotoalbūms



Karatē Daugavpilī – 35 gadi

Daugavpils pilsētas domē notika svinīga tikšanās par godu 35 gadu jubilejai karatē Daugavpilī. Pasākumā piedalījās: Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis, Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs, Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” prezidents Andrejs Komars un visi Akadēmijas karatē Meistari: M. Kirejevs, E. Miglāne, V. Kukjans, V. Goršečņikovs, M. Špiļevojs, A. Ivanovs, I. Medņikova un J. Orehs.
Savā uzrunā Jānis Dukšinskis izteica pateicību Daugavpils Karatē Akadēmijai „LFSKA” un personīgi Andrejam Komaram, kā karatē vēstures pārņēmējiem Daugavpilī, par ieguldījumu sporta karatē attīstībā un veselīga dzīvesveida propagandu mūsu pilsētā, par mērķtiecību un pilsētas patriotismu, kā arī novēlēja tālāku progresu un uzvaras.
Andrejs Komars pastāstīja par galvenajiem karatē attīstības etapiem un mūsu karatistu panākumiem 35 gadu ilgajā karatē vēsturē, kā arī atzīmēja, ka mūsdienu karatē, kas balstās uz tradicionālām austrumu cīņas vērtībām, attīsta un nostiprina audzēkņos stipru un mērķtiecīgu raksturu, harmoniski attīsta fiziski un tuvina austrumu kultūras un filozofijas noslēpumainajai pasaulei, ir kļuvis ne tikai par spilgtu un populāru sporta veidu, bet arī par interesantu un aizraujošu nodarbošanos dažāda vecuma cilvēkiem.
Tikšanās laikā tika atzīmēta Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” veiksmīga sadarbība ar Daugavpils pilsētas domi un Sporta pārvaldi, pateicotiem kam Daugavpils ir kļuvis par vienu no vadošajiem karatē centriem Baltijas valstīs un katru gadu tiek organizēti divi starptautiska mēroga karatē turnīri „Daugavpils Fortress” un „Baltic Funakoshi Cup”.
Tika arī pārrunāti un uzstādīti mērķi un uzdevumi tālākai karatē attīstībai mūsu pilsētā un tikšanās noslēgumā puses apmainījās ar piemiņas dāvanām.


Foto: tikšanās dalībnieki

Daugavpils karatē vēsture



Sezonas apkopojums

Daugavpils Karatē Akadēmijā „LFSKA” notika svinīgs pasākums, kas veltīts sporta sezonas notikumu apkopojumam. Desmit mēnešu garumā (no 2013. gada septembra līdz 2014. gada jūnijam) Akadēmijas sportisti aktīvi piedalījās republikas un starptautiskās sacensībās. Lai noteiktu labākos „LFSKA” sportistus, Akadēmijā ir izstrādāta speciāla reitinga sistēma, kur, lai sportists saņemtu reitinga punktus, viņam nepieciešams uzrādīt labus rezultātus reitinga turnīros divās sporta karatē disciplīnās: Kata (kompleksi) un Kumite (divcīņas).
Saskaņā ar sporta sezonas rezultātiem, pirmā vieta reitingā ir Ērikam Medņikovam, kurš, pateicoties veiksmīgiem startiem turnīros, kopā nopelnīja 91 reitinga punktus (40 punkti Kata un 51 punkti Kumite disciplīnās). Otrā vieta reitingā Aleksandrai Petrovskai – 70 punkti (35 Kata un 35 Kumite), trešā vieta Vladislavam Kaveckim – 64 punkti (32 Kata un 32 Kumite). Tālāk pirmajā desmitniekā iekļuva arī V. Sivačovs, S. Kudlis, V. Bogdanova, V. Kokins, E. Juršens, V. Stepanenko un A. Jacišins.
Visiem karatistiem, iekļuvušajiem pirmajā desmitniekā, tika pasniegti piemiņas kausi ar viņu izcīnīto reitinga numuru aizvadītajā sporta sezonā, labākajiem trīs sportistiem - arī vērtīgas balvas.
Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem sportistiem un pasniedzējiem, kā arī partneriem un sponsoriem par sporta sezonā kopīgi ieguldītu lielu un panākumiem pilnu darbu!

Reitinga apkopojums




Uzvara par godu Karatē 35 gadu jubilejai!

8. jūnijā, Daugavpils BJSS sporta zālē, notika Starptautiskais Karatē čempionāts „Daugavpils Fortress” („Daugavpils cietoksnis”), ko organizēja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) sadarbībā ar Daugavpils Sporta Pārvaldi un Pilsētas domi.
Šogad turnīrs „Daugavpils Fortress” iekļauts oficiālajā Daugavpils Pilsētas svētku programmā un veltīts karatē pastāvēšanas Daugavpilī 35 gadu jubilejai!
Čempionātā piedalījās vairāk kā 100 karatisti no Lietuvas, Latvijas un Baltkrievijas. Daugavpili pārstāvēja sportisti no Karatē Akadēmijas „LFSKA”. Kopā tika sadalīti 27 medaļu komplekti dažādās vecuma grupās KATA un KUMITE disciplīnās.
Daugavpilij pirmās vietas savās kategorijās izcīnīja: Aleksandra Petrovska, Andrejs Ļaļins, Vladislavs Kaveckis, Ēriks Medņikovs (divreiz) un Vinsents Sivačovs (divreiz). Otrās vietas ieguvēji: V. Kukjane, A. Petrovska, V. Kokins, E. Juršens, S. Kudlis un Ē. Medņikovs. Trešās vietas ieguvēji: L. Lapkovska, V. Bogdanova (trīs reizes, savā Dzimšanas dienā!), V. Kaveckis (divreiz), E. Juršens, V. Sivačovs, S. Kudlis un A. Jacišins (divreiz).
Čempionāta gaitā tika noteikta Labākā komanda, par katru godalgoto vietu komandai tika piešķirti punkti. Šogad, kopsummā nopelnot 64 punktus, par labāko kļuva Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA”! Mūsu komanda saņēma speciālo „Grand Prix Daugavpils Fortress” kausu. Otrā vieta, izcīnot kopā 49 punktus, Jelgavas Karatē klubam „VITUS” (vadītājs V. Mišins) un trešā vieta – karatistiem no Lietuvas kluba „ALFA” un Baltkrievijas „Vitebsk Team” komandai.
Čempionāta svinīgajā atklāšanas ceremonijā ar uzrunu uzstājās Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” prezidents Andrejs Komars, atzīmējot galvenos posmus karatē 35 gadus ilgajā attīstības vēsturē Daugavpilī. Turpinājumā Lietuvas Karatē Federācijas prezidents Kazimiras Bartkevičius veltīja pateicības vārdus Daugavpils Karatē Akadēmijai „LFSKA” par ilggadēju un veiksmīgu sadarbību, bet vieni no mūsu pilsētas karatē pionieriem Ernests Ravdive un Anatolijs Narajevs izteica atzinību personiski Andrejam Komaram par to, ka viņš vienīgais no pilsētas karatē pionieriem, kurš palika uzticīgs karatē, neatlaidīgs, saglabājot un attīstot karatē Daugavpilī. Visiem goda viesiem un klubu vadītājiem tika pasniegtas piemiņas dāvanas. Par godu karatē 35 gadu jubilejai īpaši tika atzīmēti visi Akadēmijas „LFSKA” karatē Meistari: M. Kirejevs, E. Miglāne, V. Kukjans, V. Goršečņikovs, M. Špiļevojs, A. Ivanovs, I. Medņikova un J. Orehs, bet Mihailam Špiļevojam tika pasniegts 2. dana sertifikāts – par šogad pavasarī Polijā veiksmīgi nokārtoto dana eksāmenu mūsdienu karatē patriarham K. Funakoši (10. dans, ASV). Atklāšanas ceremoniju papildināja vijolnieku trio uzstāšanās Viktorijas Kacs pavadībā.
Mūsu karatistu uzvara 35-tajā karatē pastāvēšanas Daugavpilī jubilejas gadā ir lieliska dāvana visiem pilsētas iedzīvotājiem un karatē entuziastiem!
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem čempionāta viesiem un dalībniekiem par lielisku Karatē pasākumu!
Īpaša pateicība Daugavpils pilsētas domes, Sporta pārvaldes un BJSS vadītājiem un darbiniekiem!

Rezultāti

Fotoalbūms

Pateicības Raksts




Drīzumā „Daugavpils Fortress”

Latvijas pilsētā Salaspils norisinājās karatē turnīrs, ko organizēja vietējais karatē klubs „SKK” un Latvijas Karatē Federācija. Turnīrā piedalījās arī Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” karatisti. Aleksandra Petrovska izcīnīja 3. vietu kumite un Ēriks Medņikovs – 3. vietu kata. Salaspils turnīrs mūsu karatistiem ir sagatavošanās posms visatbildīgākajam startam sezonā – Starptautiskajam karatē turnīram „Daugavpils Fortress”, kurš notiks 8. jūnijā mūsu pilsētā.

Foto: Aleksandra Petrovska uz pjedestāla (pa labi)















Ēriks Medņikovs – Lietuvas čempions

Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents A. Komars, 6. dans) karatists Ēriks Medņikovs piedalījās XXII Lietuvas karatē – šotokan čempionātā. Čempionātā, ko organizēja Lietuvas karatē – šotokan Federācija (prezidents K. Bartkevičius) un Utenas karatē klubs „Impulsas” (prezidents K. Stankevičius), piedalījās visi stiprākie Lietuvas sportisti. Mūsu Ēriks Medņikovs grūtā cīņā, uzvarot stipros konkurentus, kļuva par Lietuvas čempionu savā kategorijā.             Akadēmijas „LFSKA” Meistars V. Goršečņikovs izpelnījās pateicību no organizatoru puses par objektīvu arbitra darbu čempionāta laikā. Visu Čempionu komandu vadītājiem tika pasniegtas piemiņas dāvanas.
Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija sveic Ēriku Medņikovu ar kārtējo sasniegumu!

Detalizētāka informācija pieejama Lietuvas Federācijas mājaslapā www.shotokan.lt


Foto: Ē. Medņikovs un A. Komars









Jauni sasniegumi

Siguldā norisinājās Starptautiskais karatē turnīrs „SIGULDA OPEN 2014”. Turnīrā, ko organizēja Latvijas Karatē Asociācija, piedalījās sportisti no Krievijas, Lietuvas, Latvijas un Baltkrievijas karatē klubiem.
Daugavpili turnīrā pārstāvēja karatisti no Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents A. Komars, 6. dans). Tradicionāli sacensības notika dažādās vecuma grupās KATA un KUMITE disciplīnās. Mūsu karatistiem 7 medaļas. Trīs no tām izcīnīja Sergejs Kudlis, viņam pirmā vieta kumite savā svara kategorijā un trešā vieta absolūtajā kategorijā, kā arī izcīnīta otrā vieta kata disciplīnā. Divas medaļas izcīnītas Vladislavam Kaveckim - trešā vieta kata un kumite, pa vienai medaļai Aleksandrai Petrovskai – trešā vieta kumite un Edvīnam Juršenam – trešā vieta kumite. Turnīrs Akadēmijas „LFSKA” karatistiem ir reitinga turnīrs, līdz ar to visi medaļu ieguvēji un dalībnieki saņems papildus reitinga punktus, uzlabojot savu stāvokli kopējā „LFSKA” reitingā.
Pateicību no organizatoru puses saņēma mūsu Akadēmijas Meistars Alvis Ivanovs – par palīdzību kvalitatīva un objektīva arbitru darba nodrošināšanā turnīra laikā.
Šajā sporta sezonā Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” karatistiem ieplānoti vēl daudzi lieli turnīri, kā arī Starptautiskais Karatē turnīrs „DAUGAVPILS FORTRESS”, kurš šogad ir iekļauts „Daugavpils Pilsētas svētku” programmā un notiks 8. jūnijā Daugavpilī. Turnīrā, ko organizē Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi un Daugavpils Sporta pārvaldi, piedalīsies vadošo Latvijas un kaimiņvalstu karatē klubu sportisti.
Akadēmijas „LFSKA” administrācija sveic karatē Meistaru Mihailu Špiļevoju ar veiksmīgi nokārtotu 2. Dana eksāmenu, kā arī visiem karatē entuziastiem pateicas par uzticību un atbalstu!

 


 

Ēriks Medņikovs – divkārtējs čempions

Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” audzēknis Ēriks Medņikovs piedalījās Starptautiskā karatē turnīrā „OGRE CUP 2014”. Turnīrā, ko organizēja Latvijas Karatē Federācija un vietējais klubs „Karate Sen-e”, piedalījās vairāk kā 200 sportisti no 20 Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas karatē klubiem.
Ēriks Medņikovs tika pieteikts startam divās kategorijās - savā vecuma grupā 12-13 gadi (Kata) un, saskaņojot ar turnīra organizatoriem, arī vecuma grupā 14-15 gadi (Kata). Veiksmīgi pārvarot piecus sacensību apļus savā vecuma grupā un uzvarot četros apļos vecākajā grupā, Ēriks kļuva par divkārtēju turnīra čempionu.
Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija sveic Ēriku Medņikovu ar panākumiem un lielisku startu!

Foto:
Ēriks Medņikovs

Rezultāti






Jubilejas čempionāts

Lietuvas pilsētā Panevēžā norisinājās XX Jubilejas Piebaltijas valstu Karatē Čempionāts. Tajā piedalījās vairāk kā 350 karatisti no 29 Lietuvas, Latvijas un Baltkrievijas karatē klubiem. Daugavpili čempionātā pārstāvēja Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents A. Komars) audzēkņi. Turnīrs notika „CIDO - ARENA” arēnā, uz 6 tatami, dažādās vecuma grupās KATA (kompleksi) un KUMITE (divcīņa) disciplīnās.
Šajā turnīrā lieliski startēja Vladislavs Kaveckis un Vinsents Sivačovs, līdz ar to arī būtiski uzlabojot savas pozīcijas „LFSKA” sporta reitingā. Vladislavs Kaveckis izcīnīja 1. vietu KATA un 3. vietu KUMITE disciplīnās, bet Vinsentam Sivačovam 1. vieta KUMITE. Mūsu Aleksandrai Petrovskai izcīnīta 3. vieta KUMITE disciplīnā.
Īpašu pateicību no čempionāta organizatoriem saņēma Akadēmijas „LFSKA” Meistari: V. Kukjans, V. Goršečņikovs, M. Špiļevojs, A. Ivanovs, I. Medņikova un J. Orehs par kvalificētu un objektīvu arbitru darba nodrošināšanu turnīrā.
Čempionāta noslēguma sanāksmē Andrejs Komars ar Lietuvas un Baltkrievijas karatē federāciju prezidentiem apsprieda svarīgus tālākās sadarbības attīstības jautājumus.
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem karatistiem un viņu ģimenēm par mērķtiecību un atbalstu!

Rezultāti

Fotoalbūms


 

4 medaļas uz diviem

Latvijas pilsētā Madonā norisinājās tradicionālais karatē (WKF) turnīrs, ko organizēja sporta cīņu centrs „Samuraji” sadarbībā ar Latvijas WKF Karatē Federāciju. Turnīrā piedalījās vairāk kā 300 karatisti no 22 Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas organizācijām. Sacensības notika dažādās vecuma grupās KATA un KUMITE kategorijās.
Daugavpils Karatē Akadēmiju „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) pārstāvēja „WKF Karatē” sporta komanda. Veiksmīgi startēja Aleksandra Petrovska, izcīnot 2. vietu KATA un 3. vietu KUMITE kategorijās un, var teikt, varoņdarbu paveica Ēriks Medņikovs, kas, neskatoties uz nopietnu traumu, neatteicās no startiem un izcīnīja savā vecuma grupā 2. vietu KATA un 3. vietu KUMITE kategorijās. Pateicoties komandas abu līderu startiem, mūsu karatisti ieņēma 11. vietu komandu kopvērtējumā.
Irēna Medņikova, Akadēmijas „LFSKA” komandas oficiālā pārstāve šajā turnīrā, atzīmēja, ka organizācija sacensībās bija augstā līmenī un visi sportisti ieguva vērtīgu pieredzi turpmākiem startiem. Apkopojot rezultātus, tika izdarīti vērtīgi secinājumi turpmākai sportiskā karatē attīstībai Karatē Akadēmijā „LFSKA”. 
1. februārī mūsu karatisti plāno piedalīties prestižā karatē turnīrā „EDU – DO CUP 2014” Tallinā.

Rezultāti



Kopsavilkums par 2013. gadu

Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā norisinājās svinīgs pasākums, kas veltīts Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” svarīgāko notikumu apkopojumam par 2013. gadu.
Pasākums sākās ar īpašu svētku karatē nodarbību, ko vadīja Akadēmijas prezidents un galvenais skolotājs Andrejs Komars (6. dans), un kurā piedalījās Meistari un audzēkņi no visām Akadēmijas „LFSKA” nodaļām.
Pasākuma turpinājumā svinīgi tika pasniegti audzēkņu sertifikāti jaunajiem karatistiem, kas gada nogalē veiksmīgi nokārtoja KYU (audzēkņu līmeņi karatē) eksāmenus, kam tiek piešķirta arī starptautiska akreditācija.
Trīs Meistariem tika pasniegti meistaru sertifikāti par šajā gadā nokārtotajiem danu (meistaru līmeņi karatē) eksāmeniem mūsdienu karatē patriarham Kennetam Funakoši (10. dans, ASV): Maksims Kirejevs – 3. dans, Alvis Ivanovs un Irēna Medņikova – 1. dans.
Pasākuma turpinājumā tika nosaukti Karatē Akadēmijas „LFSKA” svarīgākie notikumi 2013. gadā. Būtiskākie no tiem ir: divu Starptautisku Karatē turnīru „Daugavpils Fortress” un „Baltic Funakoshi Cup” organizēšana Daugavpils pilsētā, sportistu veiksmīgi starti dažāda līmeņa turnīros, sadarbības veicināšana ar Latvijas un starptautiskām karatē organizācijām, Akadēmijas mājaslapas attīstība un daudzi citi notikumi.
Veiksmīgākajiem un vairāk progresējošākajiem karatistiem un entuziastiem tika pasniegti speciāli kausi „The Best in 2013”. Par progresu un personīgiem panākumiem karatē tika apbalvoti:

Irēna Medņikova – šogad ieguva kvalifikāciju „Treneris karatē”, veiksmīgi apgūstot „Sporta izglītības aģentūras” speciālo sporta pedagoģijas programmu; uzsāka trenera darbu Akadēmijas „LFSKA” bērnu grupā; nokārtoja eksāmenu uz 1. danu („melnā josta”).

Maksims Kirejevs – lieliski novadīja turnīrus „Daugavpils Fortress”, „Baltic Funakoshi Cup” un daudzus citus kā galvenais arbitrs uz tatami, par to saņemot augstu starptautiski atzītu ekspertu atzinumu; nokārtoja eksāmenu uz 3. danu.

Valērijs Kukjans – tāpat lieliski parādīja sevi kā galvenais arbitrs uz tatami; ir viens no labākajiem karatē pasniedzējiem un entuziastiem mūsu pilsētā.

Ēriks Medņikovs – šogad uzrādīja lielisku progresu abās karatē disciplīnās (Kata – kompleksi un Kumite - divcīņa) un pelnīti tiek saukts par stiprāko karatistu Daugavpilī un Latvijā savā vecuma grupā.

Ričards Juršens – par nenovērtējamu atbalstu un lielu ieguldījumu Akadēmijas attīstībā.

Visi, kas uzsāka savu ceļu karatē Akadēmijā „LFSKA” 2013. gadā, kā arī visi pasākuma viesi saņēma piemiņas dāvanas.
Pasākuma noslēgumā Andrejs Komars pateicās visiem Akadēmijas Meistariem, Audzēkņiem un viņu ģimenēm par Progresu un Uzticību Karatē ideāliem un principiem. Īpaša pateicība Daugavpils pilsētas domei, Sporta pārvaldei, visiem Partneriem un Sponsoriem par sadarbību un atbalstu!

Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” sveic visus ar Ziemassvētkiem un ar Jauno 2014. gadu! Visiem vēlam Labsirdību un Pārticību!

 

Foto: kadrs no pasākuma

Fotoalbūms




Baltic Funakoshi Cup

Daugavpils BJSS sporta kompleksā (Kandavas ielā 17a) norisinājās Starptautiskais bērnu – jauniešu Karatē turnīrs „Baltic Funakoshi Cup”. Sacensībās, ko organizēja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” sadarbībā ar pilsētas Sporta pārvaldi, piedalījās vairāk kā 100 jaunie karatisti no 13 Lietuvas un Latvijas pilsētām.
Jaunie karatisti baltos kimono cīnījās savās vecuma grupās par godalgām trijās kategorijās: KATA (kompleksi), KUMITE (cīņas) un OPEN - KUMITE. Kopumā tika sadalīti 36 medaļu komplekti un 10 Kausi („Baltic Funakoshi Cup”), kas nosaukti par godu leģendārajam karatē pamatlicējam un kuri tika pasniegti labākajiem karatistiem, kas savās vecuma grupās KATA un KUMITE kategorijās kopsummā uzrādīja visaugstāko rezultātu. Daugavpili pārstāvēja mūsu Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) karatisti, kas sīvā konkurencē izcīnīja 4 Pirmās vietas (Aleksandra Petrovska, Ēriks Medņikovs (divās kategorijās) un Vilnis Kokins, 8 Otrās vietas (Vinsents Sivačovs, Vilnis Kokins, Andris Jacišins, Vadims Stepanenko, Aleksandra Petrovska, Anastasija Kacs un Deniss Petrovskis) un 8 Trešās vietas (Aleksandra Petrovska, Veronika Bogdanova (trijās kategorijās), Danis Misāns, Vadims Stepanenko un Anastasija Kacs (divās kategorijās)), kā arī izcīnīja 1 Kausu. Par “Baltic Funakoshi Cup” ieguvēju savā vecuma grupā kļuva mūsu Ēriks Medņikovs, kas uzvarēja gan KATA, gan KUMITE.
Svinīgā gaisotnē ar medaļām un Kausiem tika apbalvoti turnīra godalgu ieguvēji, visu komandu oficiālajiem pārstāvjiem tika pasniegtas piemiņas dāvanas, kā arī mūsu Akadēmijas „LFSKA” jaunajam Meistaram Jurijam Oreham tika pasniegts „Shodan” (Pirmais Dans) sertifikāts par eksāmenu, ko viņš veiksmīgi nokārtoja šī gada rudenī mūsdienu Karatē Patriarham Kennetam Funakoši (10. dans, ASV).

Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas Visiem Akadēmijas Meistariem, sportistiem – karatistiem un viņu gimenēm, kā arī Daugavpils Sporta pārvaldes un BJSS vadībai un personālam par lielisku darbu un sniegto atbalstu!

Rezultāti

Fotoalbūms



Patiesa meistarība

Karatistiem patiesa meistarība izpaužas spējā veiksmīgi startēt abās karatē kategorijās: Kata (kompleksi) un Kumite (divcīņa). Ar šo uzdevumu veiksmīgi tika galā Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” audzēknis Ēriks Medņikovs, izcīnot pirmo vietu gan kata, gan kumite kategorijās Starptautiskajā karatē turnīrā „Tiger way”, kas notika Lietuvas pilsētā Kauņā. Tuvu šim ideālam startēja arī Aleksandra Petrovska, iegūstot pirmo vietu kata kategorijā un trešo vietu kumite kategorijā. Vadimam Stepanenko trešā vieta kata kategorijā.
Lai veicinātu jauno karatistu tiekšanos uz patiesu meistarību, izveidota sacensību programma Starptautiskajam Karatē turnīram „Baltic Funakoshi Cup”, kas notiks šī gada 7. decembrī, un kur galvenās balvas tiks pasniegtas tiem sportistiem, kas uzrādīs labākos rezultātus abās kategorijās – gan kompleksos, gan divcīņās savā vecuma grupā.
Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” pateicas Sporta pārvaldei un visiem karatē entuziastiem par atbalstu!



Foto:
Ēriks Medņikovs – uz pjedestāla Kauņā


Fotoalbūms




Karatē Siguldā

Divu dienu garumā Siguldā norisinājās Starptautiskais karatē turnīrs „Sigulda Open 2013”. Turnīrā, ko organizēja Latvijas Karatē Asociācija, piedalījās sportisti no Krievijas, Lietuvas un Latvijas karatē klubiem.
Daugavpili pārstāvēja karatisti no Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents A. Komars, 6. dans). Tradicionāli sacensības notika dažādās vecuma grupās KATA un KUMITE kategorijās. Veiksmīgi startēja mūsu līderi: Ēriks Medņikovs – 1. vieta Kata un 2. vieta Kumite kategorijās, Vinsents Sivačovs – 1. vieta Kumite, Aleksandrai Lebedekai – 2. vieta Kata un 3. vieta Kumite, Veronikai Bogdanovai – 2. vieta Kata un Aleksandrai Petrovskai – 3. vieta Kata.
Pateicības no organizatoru puses izpelnījās arī mūsu Akadēmijas karatē Meistari M. Kirejevs, M. Špiļevojs, A. Ivanovs un I. Medņikova par palīdzību kvalitatīva un objektīva arbitru darba nodrošināšanā.
Šogad vēl karatistiem no Akadēmijas „LFSKA” ieplānoti daudzi lieli turnīri: „Tiger Way” Kauņā, „Fudzi Cup” un Latvijas Karatē čempionāts Rīgā, kā arī Staptautiskais Karatē turnīrs „Baltic Funakoshi Cup”, ko rīko Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” sadarbībā ar Daugavpils Sporta pārvaldi 7. decembrī Daugavpilī.
Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem karatē entuziastiem par uzticību un atbalstu!




2016.
gadā – Lielais Karatē Daugavpilī

Nelielā Polijas pilsētā Žukovā (Zukowo) norisinājās nozīmīgi priekš Eiropas karatē pasākumi, ko vadīja mūsdienu karatē Patriarhs Kennets Funakoši (10. dans, ASV). Pasākumu programma bija plaša un sastāvēja no zinātniski – prakstiska karatē semināra, karatē meistaru līmeņu (danu) eksāmena un tika novadīts XV Pasaules Karatē čempionāts (FSKA).
Daugavpils pilsēta var lepoties ar jaunu karatē Meistaru, kas, veiksmīgi tiekot galā ar visām eksāmena grūtībām un prasībām, ieguva karatē Melno jostu. Tas ir Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA”audzēknis Jurijs Orehs. Eksāmena noslēgumā Kennets Funakoši viņam piesķīra 1. danu (Shodan), bet mūsu Karatē Akadēmijas prezidents Andrejs Komars viņam uz kimono uzsēja Melno jostu!
Pasaules čempionātā Karatē Akadēmijas „LFSKA” sportistiem nācās cīnīties grūtākajās kategorijās - gan pēc dalībnieku skaita, gan pēc reitinga. Aleksandra Lebedeka izcīnīja augsto 3. vietu savā vecuma kategorijā. Lieliski cīnījās, iekļūstot stiprāko pieciniekā, arī Ē. Medņikovs, A. Kacs, J. Orehs, E. Juršens un I. Medņikova. 
Speciālā FSKA komitejas organizētā sanāksmē Daugavpils pilsēta tika izvēlēta kā kandidāts, kur 2016. gadā norisināsies Eiropas Karatē čempionāts! Andrejs Komars, kā oficiālais FSKA pārstāvis Latvijā, iekļauts karatē čempionātu organizācijas komitejā.
Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” pateicas visiem karatē entuziastiem par atbalstu!

Foto: kadrs no čempionāta 

Fotoalbūms


 

LFSKA DAY

Sveicam visus LFSKA Dienā! Lai šī Diena ir piepildīta ar jaukām atmiņām par Mūsu brīnišķīgo ceļu un ar optimistiskiem plāniem nākotnē!

 











 

Karatē vasaras nometne

Karatē Akadēmijas”LFSKA” karatisti lietderīgi pavadīja sava vasaras brīvlaika dienas sertificētā karatē sporta nometnē „SATORI”, kas tika organizēta uz Aglonas ģimnāzijas bāzes. Nometnē vairāk kā 60 puiši un meitenes no dažādām Latgales pilsētām nostiprināja savu veselību, attīstīja savas karatē zināšanas un paplašināja savu vispārējo redzesloku.
Pieredzējušu pedagogu vadībā tika organizēta un īstenota speciāla nometnes programma, kas iekļāva sevī ne tikai karatē, bet arī daudzus citus sportiskus un kognitīvus pasākumus. Bērni ar prieku spēlēja futbolu, volejbolu, florbolu un novusu, piedalījās dažādās stafetēs, peldējās un makšķerēja. Tāpat tika organizētas ekskursijas uz Aglonas Baziliku, Maizes muzeju, 2. Pasaules kara muzeju, vizināšanās ar plostu pa ezeru un daudzi citi pasākumi.
Karatē nodarbībās bija lietderīgi apmainīties pieredzē un meistarībā ar bērniem no citu pilsētu karatē klubiem. Nometnes izskaņā tika novadīts karatē turnīrs, apbalvoti labākie, kā arī bērnus priecēja diskotēka ar svētku ugunskuru.

Fotoalbūms



Karatē čempionāts „Daugavpils Fortress”

Daugavpils Olimpiskajā centrā norisinājās Starptautiskais bērnu – jauniešu karatē čempionāts „Daugavpils Fortress”, ko rīkoja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) sadarbībā ar Daugavpils Sporta Pārvaldi un Pilsētas domi, un ar „Sport 2000” atbalstu.
Čempionātā piedalījās vairāk kā 100 karatisti no Lietuvas un Latvijas. Daugavpili čempionātā pārstāvēja jaunie sportisti no Karatē Akadēmijas „LFSKA”. Kopā tika sadalīti 24 medaļu komplekti dažādās vecuma grupās KATA, KUMITE un komandu KUMITE kategorijās.
Daugavpilij pirmās vietas savās kategorijās izcīnīja: Aleksandra Petrovska, Edvards Juršens, Vladislavs Kaveckis, Ēriks Medņikovs (divreiz), kā arī komandu KUMITE ar komandas sastāvu: S. Kudlis, M. Dikušins un R. Miglāns.
Čempionāta gaitā tika noteikts Labākais klubs, par katru godalgoto vietu katram klubam tika piešķirti punkti. Šogad, kopsummā nopelnot 64 punktus, par labāko kļuva klubs „ALFA” (vadītājs A. Valuntonis) no Panevēžas. Viņiem tika pasniegts speciāls „Grand Prix Daugavpils Fortress” kauss. Otrā vieta, izcīnot kopā 62 punktus, Daugavpils Karatē Akadēmijai „LFSKA”un trešā vieta – karatistiem no Latgales kluba „SATORI”, nopelnot kopsummā 32 punktus.
Čempionāta svinīgajā atklāšanas ceremonijā ar uzrunu uzstājās Lietuvas Karatē Federācijas vice – prezidents Alfonsas Valuntonis un Daugavpils cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis. Visu klubu vadītājiem un arbitriem tika pasniegtas piemiņas dāvanas, kā arī Vitālijs Goršečņikovs saņēma 2. dana sertifikātu – par pagājušajā gadā veiksmīgi nokārtoto dana eksāmenu mūsdienu karatē patriarham K. Funakoši (10. dans, ASV).
Atklāšanas ceremonijas parādi papildināja un viesus priecēja deju kolektīva „A. Boginiča deju skola” (vadītājs Aleksandrs Boginičs) uzstāšanās un Ērika Medņikova KATA izpildījums vijoļu dueta Viktorijas un Anastasijas Kacs pavadībā.
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas čempionāta viesiem un dalībniekiem par lielisku Karatē pasākumu!



Foto: „LFSKA” vadītāji, arbitri un godalgoto vietu ieguvēji

Rezultāti

Fotoalbūms




Jelgava Open 2013

Gatavojoties turnīram “Daugavpils Fortress”, Daugavpils Karatē Akadēmijas “LFSKA” karatisti veiksmīgi startēja turnīrā Jelgavā “Jelgava Open 2013”, kur Ēriks Medņikovs un Aleksandra Petrovska izcīnīja Pirmās vietas KATA un KUMITE kategorijās savās vecumgrupās, Aleksandrai Lebedekai – Otrā vieta KATA kategorijā, Anastasijai Kacs – Trešā vieta KUMITE un Edvardam Juršenam – Trešā vieta KATA kategorijās. Viņi visi un daudzi citi piedalīsies turnīrā “Daugavpils Fortress”, ko 18. maijā Daugavpils Olimpiskajā centrā organizē Karatē Akadēmija “LFSKA” sadarbībā ar Daugavpils Sporta pārvaldi.

Fotoalbūms









Jauni Karatē Meistari

Polijas pilsētā Vroclavā notika Starptautiskais Karatē turnīrs, seminārs un karatē Meistaru eksāmens, ko vadīja mūsdienu karatē patriarhs Kennets Funakoši (10. dans, ASV). Viņam asistēja: Ārons Bukers (6. dans, ASV) un daudzkārtējā Eiropas Karatē Čempione (WKF) Eva Tulejeva (3. dans, Slovākija).
Daugavpili Polijā pārstāvēja Karatē Akadēmijas „LFSKA” delegācija (prezidents A. Komars, 6. dans).
Turnīrā piedalījās 350 karatisti no 33 Polijas, Čehijas, Krievijas, Lietuvas un Latvijas karatē klubiem. Konkurence vairākās kategorijās sasniedza 40 līdz 50 cilvēki, mūsu Ērika Medņikova Trešā vieta – izcils sasniegums! Aleksandra Lebedeka savā kategorijā izcīnīja 7. vietu.    
Nākošajā dienā notika karatē seminārs, kurā ar savu pieredzi un Meistarību audzēkņiem un karatē Meistariem no daudzām Eiropas valstīm dalījās Kennets Funakoši. Semināra noslēgumā notika Meistaru eksāmens. Karatē Akadēmijā „LFSKA” parādījās jauni Meistari! Veiksmīgi izturot visus pārbaudījumus, Alvis Ivanovs un Irēna Medņikova nokārtoja eksāmenu uz 1. danu (karatē „Melnā josta”)!
Savu reitingu karatē paaugstināja „LFSKA” delegācijas vadītājs Maksims Kirejevs, veiksmīgi nokārtojot eksāmenu uz 3. danu.
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija sveic visus ar jauniem sasniegumiem un novēl visiem Labklājību un veiksmīgu Meistarības tālāku izaugsmi!
18. maijā Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks Starptautiskais karatē turnīrs „Daugavpils Fortress”, kura laikā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs izbaudīt karatē mākslas gaisotni un atbalstīt mūsu sportistus. 


Foto: I. Medņikova, М. Kirejevs un А. Ivanovs

Rezultāti

Fotoalbūms




Divas uzvaras dienas

23. februārī Lietuvas pilsētā Panevēžā norisinājās 19. Piebaltijas valstu Karatē Čempionāts. Tajā piedalījās vairāk kā 300 karatisti no 26 Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas un Polijas karatē klubiem. Daugavpili čempionātā pārstāvēja Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents A. Komars) audzēkņi. Turnīrs norisinājās uz 5 tatami, dažādās vecuma grupās KATA (kompleksi) un KUMITE (divcīņa) kategorijās. Grūtā konkurentu cīņā Daugavpils karatisti kopējā komandu vērtējumā izcīnīja 6. vietu, tikai par dažiem punktiem atpaliekot no līderu trijnieka un apsteidzot daudzus ievērojamus Piebaltijas valstu karatē klubus. Lielāko ieguldījumu kopējā rezultātā deva godalgoto vietu ieguvēji: Aleksandra Petrovska – 1. vieta Kata un 2. vieta Kumite kategorijās, Ēriks Medņikovs – 1. vieta Kata un 3. vieta Kumite, Alisa Ivaņko un Vinsents Sivačovs – 1. vieta Kumite, Vladislavs Kaveckis – 2. vieta Kumite, Deniss Kuranovs – 3. vieta Kumite un Aleksandra Lebedeka – 3. vieta Kata. Karatē Akadēmijas meistari M. Kirejevs un V. Goršečņikovs čempionātā piedalījās arī kā arbitri.
24. februārī neliela Karatē Akadēmijas „LFSKA” komanda trīs karatistu sastāvā piedalījās Latvijas Karatē Čempionātā (JKA) Tukumā, kur trijatā izcīnīja 6 medaļas. Savās vecuma grupās Deniss Kuranovs kļuva par 1. vietas ieguvēju Kumite un 2. vietas ieguvēju Kata kategorijās, Nikolajs Romancevičs – 1. vieta Kumite un 2. vieta Kata un Alisai Ivaņko – 3. vieta Kata un 3. vieta Kumite kategorijās.
Tā bija īsta kaujas nedēļas nogale! Tuvākajā laikā Daugavpils karatistiem paredzēti daudzi atbildīgi starti, galvenie no tiem ir Kenneta Funakoši (10. dans, ASV) seminārs un turnīrs Vroclavā (Polija), Eiropas Čempionāts Ungārijā un Starptautiskais Karatē Čempionāts Daugavpilī „Daugavpils Fortress”, kas norisināsies 18. maijā Daugavpils Olimpiskajā centrā. Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem karatistiem un viņu ģimenēm par mērķtiecību un atbalstu!

Foto: „LFSKA” komanda


Rezultāti



Noteikumi mainās, līderi – nē

Nelielajā Latvijas pilsētā Madonā norisinājās augsta ranga karatē turnīrs. Vairāk kā 250 jaunie karatisti no 25 karatē klubiem (kopumā tika pārstāvētas 5 valstis) cīnījās par balvām KATA un KUMITE kategorijās. Tas bija pirmais turnīrs Latvijā, kas tika organizēts pēc jaunajiem WKF (World Karate Federation) noteikumiem, kas stājās spēkā 2013. gada 1. janvārī.
Pārbaudīt savus spēkus pēc jaunajiem noteikumiem devās bērnu – jauniešu komanda no Daugavpils Karatē Akadēmijas “LFSKA”. Lieliski ar izvirzītajiem uzdevumiem tika galā komandas līderi: Ēriks Medņikovs, Deniss Kuranovs, Alisa Ivaņko, Aleksandra Petrovska, Vladislavs Kaveckis, Nikolajs Romancevičs un Aleksandra Lebedeka. Viņi visi uzrādīja augstus rezultātus visvairāk pārstāvētajās turnīra kategorijās (pa 25 – 35 cilvēki kategorijā), kļūstot par medaļu ieguvējiem vai iekļūstot stiprāko pieciniekā. Īpaši izcēlās Ēriks Medņikovs, izcīnot 3. vietu KUMITE un 5. vietu KATA kategorijās.
Lielu un atbildīgu darbu paveica arī Akadēmijas Meistari, kas turnīrā piedalījās kā arbitri. Viņu kompetents viedoklis un autoritāte nodrošināja lielāku objektivitāti.

Karatē Akadēmijas “LFSKA” administrācija pateicas mūsu jauno karatistu ģimenēm par palīdzību un atbalstu turnīra laikā!

Foto: Kumite


Fotoalbūms



„Sporta laureāts - 2012”

2013. gada 18. janvārī svinīgā pasākumā „Sporta laureāts - 2012” tika nosaukti Daugavpils labākie 2012. gada sportisti 13 dažādās nominācijās, kā arī pasniegtas individuālās balvas treneriem un sporta darbiniekiem, kuri ar savu piemēru palīdzējuši popularizēt sportu pilsētā. Pēc gada pārtraukuma par gada sportisti tika atzīta Anastasija Grigorjeva, kura 2012. gadā kļuva par Eiropas vicečempioni un ieņēma 9. vietu Londonas Olimpiskajās spēlēs.
Par gada labāko sportistu tika atzīts Dmitrijs Jurkevičs, kas 2012. gadā ieguva sesto vietu Eiropas vieglatlētikas čempionātā, laboja Latvijas rekordu, kā arī startēja Olimpiskajās spēlēs.
Pasākuma svinīgajā daļā piedalījās Daugavpils Domes vadība, tajā skaitā arī priekšsēdētāja Žanna Kulakova un viņas vietnieki Vitālijs Azarevičs, Vjačeslavs Širjakovs un Līvija Jankovska. Sanākušos viesus izklaidēja „Stop Time Dance Studio” meitenes, kā arī mūzikas grupa „Dabasu Durovys”.

Visi pasākuma laureāti:

Labākais sporta veids Latvijas 3. Olimpiādē – svarcelšana (5 zelta medaļas)

Labākais daugavpilietis Latvijas 3. Olimpiādē – Pāvels Vilcāns (4 zelta medaļas)

Labākais sporta atspoguļošanas medijs/žurnālists – Jeļena Kostigova (Dautkom TV)

Labākais sporta atspoguļošanas medijs/žurnālists – Sergejs Kuzņecovs (Latgales laiks)

Gada labākā sporta seniore – Vera Grīnberte (Eiropas vicečempione soļošanā)

Gada labākais sporta seniors – Staņislavs Monskis (pilns medaļu komplekts pasaules čempionātā biatlonā)

Gada sporta aktīvists – Vladislavs Sokolovs (boksa treneris, tiesnesis)

Gada sporta pasākums – pilsētas sporta svētki

Pateicība par Daugavpils pilsētas tēla popularizēšanu – Tatjana Vasiļjeva (Eiropas čempione snūkerā)

Pateicība par karatē kustības attīstību Daugavpils pilsētā – Andrejs Komars un Akadēmija “LFSKA”

Pateicība par aktīvu darbību un milzīgu pašatdevi sportam – Nikolajs Čemodanovs (volejbola treneris un tiesnesis)

Gada jaunā sportiste – Valērija Linkeviča (Latvijas Olimpiādes uzvarētāja un otrās vietas ieguvēja)

Gada jaunais sportists – Andžejs Ļebedevs (Eiropas vicečempions pāru sacensībās spīdvejā)

Gada jaunais sportists – Konstantīns Calko (Eiropas čempions kartingā)

Gada sporta spēļu komanda – FC Daugava (Latvijas čempioni futbolā)

Gada treneris – Sergejs Kursītis (Anastasijas Grigorjevas treneris)

Gada labākais sportists – Dmitrijs Jurkevičs (6. vieta Eiropas čempionātā vieglatlētikā 1500 metros)

Gada labākā sportiste – Anastasija Grigorjeva (2. vieta Eiropas čempionātā brīvajā cīņā; 9. vieta Londonas Olimpiskajās spēlēs)



Kopsavilkums par 2012
. gadu

Daugavpils 16. vidusskolā norisinājās svinīgs pasākums, kas veltīts Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” svarīgāko notikumu par 2012. gadu apkopojumam. 
Pasākums sākās ar īpašu karatē nodarbību, ko vadīja Akadēmijas prezidents un galvenais skolotājs Andrejs Komars (6. dans) un kurā piedalījās karatisti no visām Akadēmijas „LFSKA” nodaļām. Pasākuma turpinājumā tika nosaukti galvenie Akadēmijas sasniegumi 2012. gadā, starp kuriem divu Starptautisku karatē turnīru „Daugavpils Fortress” un „Funakoshi Cup” organizēšana Daugavpilī, Akadēmijas karatistu veiskmīga piedalīšanās Pasaules un Eiropas Čempionātos, Akadēmijas mājaslapas izveide internetā un daudzi citi notikumi.
Veiksmīgākajiem un vairāk progresējošākajiem Akadēmijas karatistiem tika pasniegti speciāli kausi. Par progresu un panākumiem Pasaules un Eiropas Čempionātos ar speciālajiem kausiem tika apbalvoti: Ēriks Medņikovs, Deniss Kuranovs, Sergejs Kudlis, Armands Grosbergs, Alisa Ivaņko un Aleksandra Petrovska. Tāpat tika apbalvoti Nikolajs Romancevičs un Vinsents Sivačovs – par progresu karatē, mērķtiecību un sportiskajiem sasniegumiem.
Ar speciāliem kausiem tika apbalvoti Mihails Špiļevojs – par veiskmīgi nokārtotu 1. dana eksāmenu mūsdienu karatē patriarham Kennetam Funakoši (10. dans) un Melnās jostas iegūšanu karatē, kā arī par izcīnīto Otro vietu Pasaules Čempionātā Itālijā. Irēna Medņikova, Ričards Juršens un Viktorija Kacs atzīmēti par ieguldījumu Akadēmijas attīstībā.
Pasākuma noslēgumā notika „LFSKA Budo Passport” prezentācija, Budo pase – dokuments, kas apliecina karatista progresu un attīstību.
Andrejs Komars pateicas visiem Akadēmijas Meistariem un Audzēkņiem un viņu ģimenēm par Progresu un Uzticību Karatē ideāliem un principiem. Īpaša pateicība Daugavpils pilsētas domei, Sporta pārvaldei, visiem Partneriem un Sponsoriem par sadarbību un atbalstu!

Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” sveic visus ar Ziemassvētkiem un ar nākamo Jauno 2013. gadu! Visiem vēlam Labsirdību un Pārticību!





Funakoshi Cup

Daugavpils BJSS sporta zālē (Kandavas ielā 17a) norisinājās Starptautiskais bērnu – jauniešu Karatē turnīrs „Funakoshi Cup”. Sacensībās, ko organizēja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA”, piedalījās ap 150 jauno karatistu no Lietuvas, Latvijas, Latgales un Daugavpils.
Jaunie karatisti cīnījās par godalgām divās kategorijās KATA un KUMITE savās vecuma grupās. Kopumā tika sadalīti 19 medaļu komplekti un 10 kausi („Funakoshi Cup”), kas nosaukti par godu leģendārajam karatē pamatlicējam un kuri tika pasniegti labākajiem karatistiem, kas savās vecuma grupās KATA un KUMITE kategorijās kopsummā uzrādīja visaugstāko rezultātu. Daugavpili pārstāvēja mūsu Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) karatisti, kas sīva konkurencē izcīnīja 5 Pirmās vietas (Aleksandra Petrovska, Vinsents Sivačovs, Ēriks Medņikovs, Deniss Kuranovs, Vladislavs Kaveckis), 5 Otrās vietas (Vinsents Sivačovs, Vilnis Kokins, Alisa Ivaņko, Egita Dobrovoļska, Aleksandra Lebedeka) un 4 Trešās vietas (Aleksandra Petrovska, Aleksandra Lebedeka, Jurijs Orehs, Sergejs Kudlis), kā arī izcīnīja 3 kausus. Par vērtīgo Funakoši kausu ieguvējiem kļuva Aleksandra Petrovska, Vinsents Sivačovs un Ēriks Medņikovs.
Svinīgās turnīra atklāšanas ceremonijas laikā tika pasniegti diplomi Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” jaunajiem karatistiem Armandam Grosbergam, Aleksandrai Petrovskai un Ērikam Medņikovam par veismīgiem startiem Pasaules Karatē Čempionātā Šiauliai pilsētā Lietuvā. Mihailam Špiļevojam tika pasniegts Pirmā Dana sertifikāts, ko viņš nokārtoja šī gada pavasarī mūsdienu Karatē Patriarham Kennetam Funakoši (10. dans, ASV). Turnīra atklāšanas ceremonijā skatītājus priecēja vokālās grupas uzstāšanās Viktorijas Kacs vadībā un Vinsenta Sivačova akustiskās ģitāras solo izpildījums.
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas Visiem karatistiem un viņu gimenēm, kā arī BJSS skolas un Daugavpils Centra vidusskolas vadībai un personālam par lielisku darbu un sniegto atbalstu!

Rezultāti

Fotoalbūms



18. novembris

18. novembrī Daugavpils teātra lielajā zālē notika svinīgs pasākums, kas veltīts Latvijas Republikas proklamēšanas 94 gadadienai. Pasākums pulcēja Daugavpils pilsētas domes deputātus un vadītājus, dažādu pilsētas un sabiedrisko organizāciju pārstāvjus, pasākumā piedalījās arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.
Pasākuma pirmajā daļā tika translēta LR prezidenta Andra Bērziņa svētku uzruna. Turpinājumā uzstājās Edmunds Sprūdžs, kas sveicināja klātesošos un atzīmēja pilsētas augsto attīstību 2012. gadā.
Žannas Kulakovas uzrunā tika sniegta uzņēmumu un organizāciju darbības dziļāka analīze tekošajā gadā un atzīmēti galvenie virzieni pilsētas un reģiona attīstības veicināšanā  tuvākajā nākotnē.
Viens no galvenajiem pasākuma notikumiem – Daugavpils pilsētas „Gada Balvas” pasniegšana 2012. gadā. Balvas pasniedza pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un viņas vietnieki Vitālijs Azarevičs, Līvija Jankovska un Vjačeslavs Širjakovs. No lielā pretendentu skaita tika izvēlēti paši cienīgākie pretendenti, kuru vidū arī Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” prezidents un galvenais pasniedzējs Andrejs Komars. Viņam tika pasniegts Goda Raksts un ziedi no pilsētas domes un Daugavpils Sporta pārvaldes „par ilggadēju, aktīvu darbību sporta jomā, par panākumiem jauno sportistu sagatavošanā, Daugavpils vārda popularizēšanu starptautiskā mērogā un sakarā ar Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienu”.
Kā atzīmēja Andrejs Komars: „Esmu priecīgs, ka pateicoties manam darbam, karatē ir kļuvis par sabiedriski atzītu un populāru sporta veidu mūsu pilsētā. Mana darba atzinums ir cieši saistīts ar visu Akadēmijas karatistu sasniegumiem. Esmu pateicīgs Daugavpils pilsētas domei un Sporta pārvaldei par morālu un materiālu atbalstu. Īpaša pateicība par visu arī mūsu karatistu ģimenēm”.
Pasākumu turpinājumā klātesošos priecēja svētku koncerts.

Goda Raksts

Svinīgā pasākuma videoieraksts


 

Tīģera Ceļš

Lietuvas pilsētā Kauņa norisinājās devītais Starptautiskais karatē turnīrs "Tiger Way", kurā sacentās vairāk kā 500 karatisti no 28 Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas un Norvēģijas  karatē klubiem. Kopumā turnīrs notika uz 6 tatami, organizētu un objektīvu tiesnešu darbu nodrošināja 50 arbitri, kas ļāva noskaidrot stiprākos KATA (kompleksi) un KUMITE (cīņas) kategorijās dažādās vecuma grupās.
Daugavpili šajā turnīrā pārstāvēja karatisti no Daugavpils Karatē Akadēmijas "LFSKA" (prezidents Andrejs Komars, 6. dans). Sīvā cīņā mūsu sportisti kopumā izcīnīja 4 medaļas. Par Čempionu KUMITE kategorijā kļuva Nikolajs Romancevičs, otrā vieta savā vecuma grupā Sergejam Kudlisam, trešā vieta – Armandam Grosbergam. Ērikam Medņikovam Sudraba medaļa KATA kategorijā. Iekļūstot stiprāko astotniekā, kopējā komandas kopvērtējumā punktus komandai izcīnīja arī: A. Trjutko, E. Juršens, A. Ivaņko, D. Kuranovs, V. Kaveckis un M. Dikušins.
Daugavpils Karatē Akadēmijai "LFSKA" šogad vēl ieplānota Starptautiskā Karatē Čempionāta „Funakoshi Cup” organizēšana 8. decembrī Daugavpilī, Sporta skolas sporta kompleksā (Kandavas ielā 17a).
Daugavpils Karatē Akadēmijas "LFSKA" vadība pateicas visiem karatē entuziastiem par izturību, uzticību un atbalstu!

 

 



Daugavpils Pasaules Karatē Čempionātā

13. – 14. oktobrī Milānā (Itālija) norisinājās Pasaules Karatē Čempionāts, ko organizēja starptautiskās karatē federācijas SKDUN un WUKO. Čempionātā piedalījās vairāk kā 1300 karatisti no 34 pasaules valstīm no 4 dažādiem kontinentiem (Eiropa, Āzija, Āfrika un Ziemeļamerika). Turnīrs tika organizēts divās kategorijās KATA (kompleksi) un KUMITE (cīņas) dažādās vecuma grupās uz 10 tatami. Tiesnešu darbu nodrošināja vairāk kā 80 kvalificēti arbitri.
Latvijas izlases komandas sastāvā čempionātā piedalījās arī karatisti no Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans). Īpaši veiksmīgi no Latvijas izlases startēja jaunākā vecuma grupa, izcīnot kopējā vērtējumā augsto 6. vietu. Latvijas komandas izlase kopumā ieguva 11 medaļas (4 zelta, 1 sudraba un 6 bronzas). Būtisks ir Daugavpils karatistu devums kopējā rezultātā – 5 medaļas! Pirmo vietu savā vecuma grupā izcīnīja un Pasaules Čempiona titulu ieguva Deniss Kuranovs (rezultāts anulēts, lasiet P.S.), Sudraba medaļa Ērikam Medņikovam (KATA), Bronza KATA kategorijā Alisai Ivaņko un Bronza KUMITE kategorijā Sergejam Kudlisam. Piektā izcīnītā medaļa – Bronza komandu KUMITE (komandu pārstāvēja Ēriks Medņikovs, Deniss Kuranovs un Sergejs Kudlis). Teicams rezultāts arī Diānai Stankovai – 6. vieta KUMITE kategorijā un Alisai Ivaņko, kas iekļuva stiprāko astotniekā KUMITE kategorijā. ( Komandu rezultāti )
Pieaugušo vecuma grupā Latvijai kopvērtējumā 13. vieta – kopumā izcīnītas 6 medaļas (3 sudraba un 3 bronzas). Mihails Špiļevojs no Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” izcīnīja Sudraba medaļu KUMITE kategorijā, piekāpjoties finālā tikai pieredzējušam karatē meistaram no Krievijas. Stiprāko astotniekā tika arī Sergejs Ivaņko un Jurijs Orehs KUMITE kategorijā. ( Komandu rezultāti )
Brauciena laikā uz čempionātu priekš sportistiem un viņu līdzjutējiem bija noorganizētas ekskursijas Prāgā, Vīnē un Milānā.
Pasaules Karatē Čempionāta panākums – tas ir mūsu sportistu un viņu pasniedzēju kopējā ieguldītā darba rezultāts, Akadēmijas sadarbības partneru un, protams, karatistu radinieku un tuvinieku atbalsts.

Fotoalbūms

SKDUN raports


P.S.
Diemžēl Deniss Kuranovs, kuru reģistrējām kumite sacensībām kategorijā 12 - 13 gadi, uzstājās ne savā vecuma grupā 10 – 11 gadi. Tajā vainīgs mūsu pārstāvis Sergejs Ivaņko, kurš, pārkāpjot sportiskā „fair play” un karatē ētikas principus, maldinot čempionāta organizatorus, pārreģistrēja Denisu jaunākā, viņa vecumam neatbilstošā grupā.

Tā rezultātā, Denisa Kuranova rezultāts individuālajās sacensībās (Pirmā vieta kumite 10 - 11 gadi) tika anulēts.
Sergejs Ivaņko par šo un daudziem citiem pārkāpumiem tika atlaists no Akadēmijas „LFSKA”.

 



No Ropažiem līdz Milānai

Svētdien, 14. oktobrī, pilsētā Ropaži norisinājās karatē turnīrs, ko organizēja Latvijas Karatē Asociācija (prezidents Vladislavs Fetkulins, 4. dans). Turnīrā piedalījās ap 200 jaunie karatisti no dažādām Latvijas pilsētām. Sacensības notika dažādās vecuma grupās Kumite (cīņas) divās kategorijās: Shobu – Ippon (līdz 2 punktiem) un Shobu – Sanbon (līdz 6 punktiem).
Daugavpils pilsētu turnīrā pārstāvēja jaunie sportisti no Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans). Pārvarot  pretinieku sīvo cīņu, mūsu sportisti devās mājup ar medaļām. Aleksandra Petrovska – divas Pirmās vietas, Veronikai Bogdanovai – divas Otrās vietas, Vilnis Kokins – Otrā vieta Shobu – Sanbon kategorijā un Edvīns Juršens – Trešā vieta Shobu – Sanbon kategorijā. Kā atzīmēja mūsu komandas delegācijas vadītāja Irēna Medņikova – visi mūsu jaunie sportisti cienīgi cīnījās, demonstrējot lielisku tehniku un cīņas sparu,  nepadodoties pat pieredzējušāku pretinieku meistarībai.

Tajā pat dienā tika aizvadīts Pasaules Čempionāts Itālijā, kur Karatē Akadēmijas „LFSKA” jau daudz pieredzējušākie karatisti Latvijas komandas sastāvā izcīnīja daudz medaļu, par to sīkāka informācija būs pieejama tuvākās nedēļas laikā.

Foto: Irēna Medņikova un mūsu medaļu ieguvēji Ropažos

 


 

Zelts, Sudrabs, Bronza

No 2012. gada 5. jūlija līdz 11. jūlijam Lietuvas pilsētā Šiauliai norisinājās 5 - tās Pasaules Sporta Spēles, ko organizēja starptautiskā organizācija TAFISA (The Association For International Sport for All), un kuru patronese ir Lietuvas Republikas prezidente Daļa Gribauskaite.
Spēļu programmas ietvaros notika Pasaules Karatē čempionāts, ko organizēja starptautiskā karatē organizācija WKC (World Karate Confederation). Čempionāts pulcēja vairāk kā 2500 dalībniekus no daudzām pasaules valstīm. Sacensību pirmajā dienā sacentās bērni no 8 līdz 13 gadu vecumam. Latvijas izlases komandu pārstāvēja 9 jaunie karatisti no Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans). Izcīnot 4 zelta, 1 sudraba un 7 bronzas medaļas, Latvijas izlases bērnu komanda ieguva augsto 5. vietu komandu kopvērtējumā, līderpozīcijās atstājot tikai Krieviju, Itāliju, Lietuvu un Īriju. ( Komandu rezultāti ).
Latvijas izlasei trīs medaļas izcīnīja Daugavpils karatisti: Zelta medaļa un Pasaules čempiona tituls – Ēriks Medņikovs, Sudraba medaļa – Armands Grosbergs, Bronzas medaļa – Aleksandra Petrovska! Vinsents Sivačovs iekļuva stiprāko desmitniekā. Pārējie mūsu karatisti parādīja stipru raksturu un ieguva nenovērtējamu pieredzi nākošajiem startiem. ( Rezultāti ).
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem instruktoriem, sportistiem, kā arī viņu ģimenēm par izturību, uzticību un mērķtiecību, kā arī īpaša pateicība visiem, kas atbalsta karatē Daugavpilī un Latvijā.

Foto:
Pasaules čempions Ēriks Medņikovs

Fotoalbūms

Video

WKC Newsletter


 

Daugavpils – 737

No 2012. gada 4. jūnija līdz 10. jūnijam Daugavpils svinēja savu 737. Dzimšanas dienu. Šogad svētku devīze – „Sports un mūzika”. Daugavpilī un tās apkārtnē norisinājās liels skaits pasākumu, kuros piedalījās dažādi mūsu pilsētas un viesu sporta un mūzikālie kolektīvi. Svētku ietvaros notika Eiropas čempionāts snūkerā, Krievijas dziedātāja Oļega Gazmanova koncerts un svētku salūts.
Atmiņā spilgta un krāsaina palika Pilsētas svētku atklāšanas parāde, kurā piedalījās vairāk kā 1500 sportistu, kā arī Pilsētas domes un Sporta pārvaldes vadība. Vienbalsīgi tika atzīts, ka īpaši spilgti un svinīgi parādē izcēlās Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” delegācija, tās kolonnas priekšgalā gāja Akadēmijas karatē Meistari elegantos kostīmos un viņiem sekoja viņu audzēkņi baltos kimono kostīmos un dažādu krāsu jostām.
Vienības laukumā ar svētku uzrunu uzstājās Daugavpils Pilsētas domes vadītāja Žanna Kulakova: „Pilsētas svētkos mēs kļūstam tuvāki viens otram, kā nekad lepojamies ar daugavpiliešu panākumiem. Daugavpils ir daudznacionālā un ļoti daudzveidīga pilsēta, un tas ir mūsu vislielākais lepnums”. Pēc tam mūzikas pavadībā tika gaisā palaisti simtiem krāsainu balonu, kas simbolizē mūsu pilsētas krāšņumu un daudzveidību.
Karatē Akadēmijas „LFSKA” vadība pateicas visiem akadēmijas Meistariem un Audzēkņiem, kā arī viņu ģimenēm par iniciatīvu un uzticību, bet mūsu pilsētai vēlam panākumus un  labklājību!

Fotoalbūms

Pateicības Raksts



Karat
ē čempionāts „Daugavpils Fortress”

Daugavpils Olimpiskajā centrā norisinājās Starptautiskais bērnu – jauniešu karatē čempionāts „Daugavpils Fortress”, ko rīkoja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) sadarbībā ar Daugavpils Sporta Pārvaldi un Pilsētas domi, un ar „Sport 2000”, „Martial Arts Baltic” un „Pirelli Key Point” atbalstu.
Čempionātā piedalījās vairāk kā 100 karatisti no kaimiņu valstīm, kā arī jaunie sportisti no Latgales un Daugavpils. Kopā tika sadalīti 27 godalgu komplekti dažādās vecuma grupās KATA un KUMITE kategorijās.
Visvairāk izcīnīto zelta medaļu karatistiem no karatē Akadēmijas „LFSKA” – kopā 11 čempioni! Pirmās vietas savās kategorijās izcīnīja mūsu karatisti: Nikolajs Romancevičs, Vladislavs Kaveckis, Sergejs Kudlis, Ēriks Medņikovs, Jurijs Orehs, Deniss Kuranovs, Aleksandra Petrovska un Alisa Ivaņko.
Ar īpašiem kausiem no „Pirelli Key Point” tika apbalvoti: klubs „SATORI” kā lielākā viesu komanda, Renāte Zimova (6 gadi) – pati jaunākā čempionāta dalībniece, Alfonsas Valuntonis (Lietuvas Karatē Federācijas viceprezidents) - par ilgu un veiksmīgu sadarbību ar mūsu akadēmiju. Kausus saņēma arī Nikolajs Romancevičs un Liene Reute – par cīņas garu un čempionātā  sasniegtiem augstiem rezultātiem. Nikolajs un Liene arī saņēma vērtīgas balvas – „Adidas” kimono no firmas „Martial Arts Baltic” un „Sport 2000”. 
Čempionāta svinīgajā atklāšanas ceremonijā savā uzrunā pateicības vārdus Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs veltīja Karatē Akadēmijai „LFSKA” un pasniedza vērtīgas balvas šī gada Eiropas čempionāta godalgu ieguvējiem.
Atklāšanas ceremonijas parādi papildināja un viesus priecēja deju kolektīva „Kukulečka” (vadītāja Žanna Stankeviča) uzstāšanās.

Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas čempionāta viesiem un dalībniekiem par lielisku karatē pasākumu!

Rezultāti

Fotoalbūms




Zelts un divas Sudraba medaļas

Jelgavā norisinājās karatē turnīrs „VI Baltic JKA Karate Championship”, kurā piedalījās jaunie sportisti no 7 Pasaules valstīm.
Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents A. Komars, 6. dans) karatisti izcīnīja 3 medaļas. Armands Grosbergs – Pirmā vieta, Alisei Ivaņko un Ērikam Medņikovam – Sudraba medaļas. Cienīgi cīnījās arī pārējie Akadēmijas „LFSKA” jaunie karatisti.
Čempionāta organizatori izteica īpašu pateicību mūsu Karatē Akadēmijai par palīdzību objektīva un bezpersoniska tiesnešu darba nodrošināšanā.
Turnīrā iegūtā pieredze noderēs mūsu karatistiem Starptautiskajā Karatē Čempionātā „Daugavpils Fortress”, kas notiks 19. maijā Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Foto:
„LFSKA” komanda

Fotoalbūms

 

 


 

Jauns meistars

Polijas pilsētā Vroclavā norisinājās Starptautiskais karatē seminārs un karatē meistaru eksāmens, ko organizēja mūsdienu karatē patriarhs Kennets Funakoši (10. dans, ASV). Viņam asistēja: Ārons Bukers (6. dans, ASV) un daudzkārtējs Eiropas un Pasaules karatē čempions ( WKF ) Otto Veins ( 5. dans, Anglija ). Pasākumā piedalījās karatē meistari no Polijas, Vācijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas. Latviju pārstāvēja Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” (prezidents Andrejs Komars, 6. dans) pārstāvji – Vitālijs Goršečņikovs, Mihails Špiļevojs un Irēna Medņikova.
Semināra noslēgumā notika karatē meistaru līmeņu jeb danu eksāmeni. Vitālijs Goršečņikovs uzlaboja savu reitingu karatē, nokārtojot eksāmenu uz 2. danu.
Tāpat „LFSKA” melnās jostas meistariem pievienojās Mihails Špiļevojs, veiksmīgi nokārtojot eksāmenu uz 1. danu un iegūstot karatē melno jostu.
Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija sveic Vitāliju un Mihailu un novēl viņiem veiksmīgu meistarības tālāku izaugsmi!

 








Foto
: Vitālijs Goršečņikovs un Mihails Špiļevojs pēc eksāmena

 


 

Stiprāko desmitniekā

Lietuvas pilsētā Panevēžā norisinājās 18. Piebaltijas valstu Karatē Čempionāts. Tajā piedalījās vairāk kā 300 karatisti no 30 Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Polijas un Krievijas karatē klubiem. Daugavpili čempionātā pārstāvēja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” (prezidents A. Komars). Kopumā turnīrs norisinājās uz 6 tatami. Grūtā konkurentu cīņā Daugavpils karatisti kopējā komandu vērtējumā izcīnīja 10. vietu. Lielāko ieguldījumu kopējā rezultātā deva godalgoto vietu ieguvēji: Ēriks Medņikovs – pirmā vieta Kumite (cīņas), otrā vieta Kata (kompleksi) un Niks Isačenko, Jurijs Orehs, Veronika Bogdanova – trešās vietas ieguvēji Kumite savās vecuma grupās. Iekļūstot stiprāko astotniekā, punktus savai komandai izcīnīja arī A. Ivaņko, E. Dobrovoļska, V. Kaveckis, V. Sivačovs, S. Kudlis, N. Romancevičs, D. Kuranovs, E. Juršens. Komandu sagatavoja Karatē Akadēmijas „LFSKA” pasniedzēji: Andrejs Komars (6. dans), Valērijs Kukjans, Sergejs Ivaņko un Maksims Kirejevs – visi 2. dans. Mūsu karatē meistari V. Kukjans, V. Goršečņikovs, M. Špilevojs un A. Ivanovs čempionātā piedalījās arī kā arbitri. Tuvākajā laikā Daugavpils karatistiem paredzēti daudzi atbildīgi starti, galvenie no tiem ir Kenneta Funakoši (10. dans, ASV) seminārs un turnīrs Vroclavā (Polija), Eiropas Čempionāts Rumānijā un Starptautiskais Karatē Čempionāts Daugavpilī, kas norisināsies 19. maijā Daugavpils Olimpiskajā centrā. Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem mūsu pilsētas karatē entuziastiem un patriotiem par mērķtiecību un atbalstu.

Komandu rezultāti
Fotoalbūms
Video

 


 

LFSKA Open 2011 Čempioni un Laureāti

Daugavpils pilsētas Centra ģimnāzijas sporta zālē norisinājās divu dienu karatē turnīrs, ko rīkoja Daugavpils karatē akadēmija "LFSKA" (prezidents A. Komars). Turnīrā piedalījās gan karatisti no mūsu akadēmijas visām nodaļām, gan arī Lietuvas klubu audzēkņi. Organizētu un objektīvu tiesnešu darbu nodrošināja Daugavpils karatē akadēmijas "LFSKA" melnās jostas meistari - Andrejs Komars (6. dans), Valērijs Kukjans, Maksims Kirejevs, Evita Miglāne - visi 2. dans, Vitālijs Goršečņikovs (1. dans), kā arī labākie audzēkņi un arbitri no Lietuvas. Kopumā turnīrs notika uz 2 tatami un dažādās vecuma grupās KATA un KUMITE kategorijās.
Turnīra pirmajā dienā notika sacensības KATA (kompleksi) kategorijā. Par čempioniem savās vecuma kategorijās kļuva: Mihails Frolovs, Ēriks Medņikovs, Egita Dobrovoļska, Ineta Andrjunaite, Artjoms Melehovs, Vladislavs Kaveckis, Vitālijs Andrejevs un Nikolajs Romancevičs.
Turnīra otrajā dienā tika noskaidroti stiprākie KUMITE (cīņas) kategorijā, par čempioniem kļuva: Sergejs Kudlis, Ēriks Paviška, Nikolajs Romancevičs, Armands Grosbergs, Veronika Bogdanova, Neila Sventickute, Liveta Dainute, Gutis Šinkunas, Karolis Ubeika un Artūrs Reņko. Visi godalgoto vietu ieguvēji tika apbalvoti, saņēma medaļas un diplomus.
Tāpat turnīra noslēgumā tika apkopoti arī 2011. gada sasniegumi un tika apbalvoti paši mērķtiecīgākie un neatlaidīgākie Karatē Akadēmijas "LFSKA" karatisti, par " Karatē  laureātiem - 2011 " kļuva: Vladislavs Kaveckis, Alisa Ivaņko, Ēriks Medņikovs, Mihails Špiļevojs un Irēna Medņikova.

Karatē akadēmijas "LFSKA" vadība pateicas visiem karatē entuziastiem par atbalstu un visiem vēl Laimīgu Jauno gadu!

Foto: Čempioni, laureāti un karatē meistari.

Fotoalbūms