Evita Miglāne

Evita Miglāne, 2. dans, Sempai "LFSKA".

Evita Miglāne – Daugavpils vēsturē pirmā starp meitenēm, kas ieguva Melno jostu karatē. Tas notika 1998. gada 9. maijā, veiksmīgi nokārtojot eksāmenu Kennetam Funakoši, viņa kārtējās vizītes laikā Daugavpilī.

Savu ceļu karatē Evita uzsāka 1992. gadā pie senseja Andreja Komara (tajā laikā karatē klubs „Saga”). Augstus sasniegumus sporta karatē Evita uzrādīja gan kata, gan kumite disciplīnās. Viņa ir vairākkārtēja Latvijas čempione, kā arī atklāto Lietuvas un starptautisko karatē turnīru „Funakoshi Cup” Daugavpilī un Polijā čempione 90-tajos gados. 2001. gadā Evita kļuva par bronzas medaļas ieguvēju pasaules karatē čempionātā komandu kumite disciplīnā.

Visus eksāmenus Evita Miglāne publiski ir nokārtojusi mūsdienu karatē patriarham Kennetam Funakoši (skat. tabula zemāk).

Patreiz Evita veic lielu darbu Akadēmijas „LFSKA” administrācijā un ir viena no galvenajiem organizatoriskās komitejas biedriem starptautisko karatē turnīru „Daugavpils Fortress” un „Baltic Funakoshi Cup” rīkošanā.

Pateicoties savai lielai pieredzei sporta un tradicionālajā karatē, augstākai izglītībai un augstiem morāles principiem, Evita Miglāne ir viena no vadošajiem karatē speciālistiem Akadēmijā „LFSKA”.


Name Surname Dan Register No. Date of examination Place Examiner
Evita Miglane 1
(Shodan)
1-1096 05/09/1998 Daugavpils, Latvia Kenneth Funakoshi
2
(Nidan)
2-0601 03/21/2004 Wroclaw, Poland Kenneth Funakoshi