Kenneth Funakoshi

Kennets Funakoši – mūsdienu karatē patriarhs, augstā 10. dana  īpašnieks, mūsdienu karatē pamatlicēja Gičina Funakoši  radinieks. K.Funakoši dzīvo Sanhosē pilsētā, Kalifornijā. Viņš ir „FSKA” (Funakoshi Shotokan Karate Association) dibinātājs un galvenais skolotājs. Šobrīd „FSKA” ir viena no ietekmīgākajām karatē organizācijām pasaulē, kam par pamatu ir uzticība tradicionālajām karatē vērtībām, kuras formulēja vēl Gičins Funakoši un attīstīja tālāk arī meistars Kennets Funakoši.

Kopš 1993. gada Kennets Funakoši ir Andreja Komara un viņa audzēkņu šihans (galvenais skolotājs). Atsaucoties uz Andreja Komara aicinājumiem, no 1996. gada līdz 2000. gadam K.Funakoši vairākkārt viesojās arī mūsu pilsētā Daugavpilī, vizītes laikā vadīja nodarbības un pieņēma Daugavpils un citu Latvijas pilsētu, Lietuvas un Krievijas  karatē skolu audzēkņu eksāmenus, tāpat arī K.Funakoši vienmēr bija Goda viesis un Galvenais arbitrs  „Funakoshi Cup” turnīros Daugavpilī, ir bijis uz oficiālu pieņemšanu arī pie toreizējā Daugavpils domes priekšsēdētāja Alekseja Vidavska.

Arī šobrīd K.Funakoši ir par kuratoru un eksaminatoru Karatē Akadēmijas „LFSKA” melnās jostas Meistariem, kas vienlaicīgi garantē Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” augstu, uz standartiem balstītu meistarības un apmācības līmeni.